Családireceptkönyv.hu

Hagymás gombás pulyka falatok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


● 1 nagy fej hagyma
● 60 deka pulykacomb- vagy -mellfilé
● 40 deka csiperkegomba
● 4 deka vaj
● 35 deka reszelt sajt
● 1 pohár tejföl
● 1 pohárfőzőtejszín
● csemegepaprika
● só, bors

Elkészítés:


A hagymát kockára vágjuk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vaj felén megfuttatjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor a gomba már levet eresztett, megsózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd egyszer felforraljuk az egészet.
A pulykahúst felszeleteljük, a szeleteket mintegy 5-10 centis darabokra vágjuk, sóval, borssal és a paprikaőrleménnyel megszórjuk. A maradék vajon körülbelül két perc alatt pirítsuk meg a húst, amíg ki nem fehéredik. Ezután tűzálló átszedjük egy hőálló tálba, és ráöntjük a gombás szószt, és rászórjuk az összes sajtot. Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon körülbelül 15 percig süssük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Hagymás gombás pulyka falatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gnocchi készítése
Gnocchi készítése

A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés tészta (paleo)
Gesztenyés tészta (paleo)

Az átszitált gesztenyelisztet összekeverjük a sóval enyhén felvert tojással. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Olajos kézzel hozzágyúrjuk a tojásfehérje port és kisebb adagok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburgerzsemle
Hamburgerzsemle

1 órát kelesztem, , aztán formázom, megkenem tojással és még 20 percet 160' kb 20'perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk