1 fej vöröshagyma
3 közepes burgonya
kb. fél zacskó kockatészta vagy csavart tészta
fűszerpaprika
bors
só
olaj vagy kevés zsír
A vöröshagymát megtisztítod, apróra fölkockázod, és az olajon vagy zsiradékon megdinszteled. Amikor üveges, akkor jó.
Közben a burgonyát megtisztítod, és vékony szeletekre vágod. Amikor a hagyma jó, ráteszel egy jó teáskanálnyi pirospaprikát, elkevered és azonnal felöntöd egy kevés vízzel. Beleteszed a krumplit, sózod, és borsozod. (Lehet bátrabban) Fedő alatt közepes lángon megfőzöd. Közben kifőzö a tésztát is. Lecsöpögteted. Nem kell átmosni.
Amikor puha a krumpil, egy krumpinyomóval vagy egy villával szétnyomkodod. Ebbe öntöd a tésztát, és jól átkevered.
Csemegeuborka nagyon jó hozzá.
1. Egy lábasnyi vizet felrakunk főni, majd ha forr sózzuk, és rakjuk bele a tésztát. Kb. 10 perc kell neki míg Al Dente nem lesz. 2. Miközben fő a tésztánk, egy serpenyőbe melegí...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal. A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz hozzáadva alaposan összegyúrjuk a tésztát. Vizet csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legye...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű