1 fej vöröshagyma
3 közepes burgonya
kb. fél zacskó kockatészta vagy csavart tészta
fűszerpaprika
bors
só
olaj vagy kevés zsír
A vöröshagymát megtisztítod, apróra fölkockázod, és az olajon vagy zsiradékon megdinszteled. Amikor üveges, akkor jó.
Közben a burgonyát megtisztítod, és vékony szeletekre vágod. Amikor a hagyma jó, ráteszel egy jó teáskanálnyi pirospaprikát, elkevered és azonnal felöntöd egy kevés vízzel. Beleteszed a krumplit, sózod, és borsozod. (Lehet bátrabban) Fedő alatt közepes lángon megfőzöd. Közben kifőzö a tésztát is. Lecsöpögteted. Nem kell átmosni.
Amikor puha a krumpil, egy krumpinyomóval vagy egy villával szétnyomkodod. Ebbe öntöd a tésztát, és jól átkevered.
Csemegeuborka nagyon jó hozzá.
Az olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Aprítsuk morzsásra a zöldségeket (sárgarépa, zeller, padlizsán), majd dobjuk rá a hagymára. Pirítsuk együtt pár percig. Szi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, és a levét jól kinyomkodjuk. 2. Apránként belekeverjük a kefírbe, nehogy megbarnuljon. 3. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és jól összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű