1 fej vöröshagyma
3 közepes burgonya
kb. fél zacskó kockatészta vagy csavart tészta
fűszerpaprika
bors
só
olaj vagy kevés zsír
A vöröshagymát megtisztítod, apróra fölkockázod, és az olajon vagy zsiradékon megdinszteled. Amikor üveges, akkor jó.
Közben a burgonyát megtisztítod, és vékony szeletekre vágod. Amikor a hagyma jó, ráteszel egy jó teáskanálnyi pirospaprikát, elkevered és azonnal felöntöd egy kevés vízzel. Beleteszed a krumplit, sózod, és borsozod. (Lehet bátrabban) Fedő alatt közepes lángon megfőzöd. Közben kifőzö a tésztát is. Lecsöpögteted. Nem kell átmosni.
Amikor puha a krumpil, egy krumpinyomóval vagy egy villával szétnyomkodod. Ebbe öntöd a tésztát, és jól átkevered.
Csemegeuborka nagyon jó hozzá.
A szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt fél dl tejben felfuttatom egy csipet cukorral. A lisztet a sóval egy tálban elkeverem, hozzáadom a kefirt, a 3 felvert tojást, majd a felfuttatott élesztőt, és jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral, 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzá adjuk és tésztát dagasztunk. Ez a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sóval, füstölt paprikával, élesztővel, kevés olajjal és a vízzel keverjük egybe, kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát. A lágy tésztát helyezzük át egy másik olajja...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes