1 db csirkemell filé (nagyobb)
8 gerezd fokhagyma
6 ek szójaszósz
7 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
30 dkg spagetti tészta
A fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
Az olívaolajon pár percig pirítjuk.
A húst vékony csíkokra vagy kisebb kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Addig pirítjuk az olajon, míg az egész teljesen ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk a szójaszószt, megsózzuk, borsozzuk és egy kevés vizet öntünk alá. Lefedve puhára főzzük.
A spagettit sós vízben megfőzzük. Ha a hús megpuhult, a tésztát hozzáöntjük és egy pár percig kevergetve együtt főzzük.
A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi szakácsnak lenned.. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tesszük az empanada hozzávalóit és homogén állagúra dolgozzuk a tésztát, bucit formálunk belőle, letakarjuk fóliával és egy órán át pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű