menu

Családireceptkönyv.hu

Tócsni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 kg krumpli
• 10-15 dkg búzaliszt
• 2 dl kefir
• 2 tojás
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors
• olaj

Elkészítés:


Tócsni recept ! Őszinte leszek ,én még sosem készítettem de ígérem meg lesz . A tócsni receptet ! barátnőmtől kaptam , hogy nagyon finom . Azért meg osztanám veletek is . A krumplit meg hámozzuk , majd jól meg mossuk .Ezután reszeljük le tormareszelőn egy nagy tálba. Adjunk hozzá a kefirt, majd keverjük össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózzuk , borsozzuk , ki hogy szereti adjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket. Barátnőm fokhagyma törőn át törte .Végül keverjünk a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz. Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd tegyünk bele egy evőkanál masszát. Utána lapítsuk el a tésztát, és süssük mindkét oldalát pirosra. Szedjük ki az olajból, és papírtörlőre vagy szalvétán csöpögtessük le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarunk, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészíthetjük. Akkor a legfinomabb, ha megkenjük fokhagymás tejföllel. Segítségül ajánlok egy videót , hogy könnyebb legyen a dolgunk .

Trükkök, tippek, praktikák:


video

https://youtu.be/NZtP2KRVl3c

Tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Stíriai metélt
Stíriai metélt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Sonkás-kolbászos rakott tészta
Sonkás-kolbászos rakott tészta

A tésztát sós, olajos vízben főzd ki, majd szűrd le. A felkarikázott kolbászt a felcsíkozott sonkával kevés olajon futtasd meg egy serpenyőben, és add hozzá az apróra vágott hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza tészta
Pizza tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás desszert
Almás desszert

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a tejjel. Csomómentesre keverjük a sütőporral elkevert liszttel és hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját, a végé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk