• 1 kg krumpli
• 10-15 dkg búzaliszt
• 2 dl kefir
• 2 tojás
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors
• olaj
Tócsni recept ! Őszinte leszek ,én még sosem készítettem de ígérem meg lesz . A tócsni receptet ! barátnőmtől kaptam , hogy nagyon finom . Azért meg osztanám veletek is . A krumplit meg hámozzuk , majd jól meg mossuk .Ezután reszeljük le tormareszelőn egy nagy tálba. Adjunk hozzá a kefirt, majd keverjük össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózzuk , borsozzuk , ki hogy szereti adjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket. Barátnőm fokhagyma törőn át törte .Végül keverjünk a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz. Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd tegyünk bele egy evőkanál masszát. Utána lapítsuk el a tésztát, és süssük mindkét oldalát pirosra. Szedjük ki az olajból, és papírtörlőre vagy szalvétán csöpögtessük le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarunk, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészíthetjük. Akkor a legfinomabb, ha megkenjük fokhagymás tejföllel. Segítségül ajánlok egy videót , hogy könnyebb legyen a dolgunk .
a hozzávalókból közepesen sűrű tésztát keverünk,majd lóbbogó vízben ki főzöm le őblittem és tálalom.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szószhoz a paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, keresztbe vágjuk be, néhány másodpercre tegyük forrásban lévő vízbe. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le, héját húzzuk le, vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felkeverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet. Hozzákeverjük az olajat és a szódát, majd kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű