Családireceptkönyv.hu

Cannelloni


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 doboz (250 gramm) töltetlen cannelloni tészta.

A töltelékhez:
1 nagyobbacska vöröshagyma,
5 dkg vaj vagy 3-4 evőkanál olaj,
60 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1,5 dl főzőtejszín,
1 csapott kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál morzsolt origano,
fél csokor petrezselyem,
5 dkg reszelt parmezán sajt,
5-6 dkg nyers füstölt sonka,
2 tojásfehérje.

A mártáshoz:
10 dkg vaj,
3 evőkanál (6 dkg) finomliszt,
5 dl tej,
5 dl főzőtejszín,
8 dkg reszelt edami sajt,
só.

Elkészítés:


Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A darált húst hozzáadjuk, 8-10 percig kevergetve pirítjuk. Ezután a zsemlemorzsát keverjük bele, majd a tejszínnel fölöntjük.Egyetlen percig kevergetve főzzük, majd a tűzről lehúzva megsózzuk, megborsozzuk, az origanóval és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor kihűlt, a reszelt sajttal, a nagyon apróra vágott sonkával és a simára kevert (villával kissé felvert) tojásfehérjével összedolgozzuk.
Ezt a finom tölteléket kiskanállal vagy nagyon tiszta kézzel a tészták üregébe töltjük, félrerakjuk. (A videóban a mártás főzése után töltjük a tésztákat, de szerencsésebb, ha mégis előtte csináljuk, mert ha a mártás emiatt pár percet áll, kissé besűrűsödik és nehezebben puhul meg benne a tészta.)
A mártáshoz a vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, majd a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, hogy egy kicsit se piruljon meg. A tejet és a főzőtejszínt ráöntjük, kevergetve mártás sűrűre főzzük, közben a reszelt sajtot is beleszórjuk. Amikor a sajt elolvadt benne, a tűzről lehúzzuk és enyhén megsózzuk. (Kerülhet bele őrölt fekete bors is.)
Egy akkora tepsi vagy tűzálló tál aljára, amekkorában majd éppen elfér egymás mellett a cannelloni, egy kevés tejszínes mártást locsolunk. Szétkenjük, majd a töltött tésztarudakat egymás mellé rátesszük.
A tejszínes, sajtos mártással leöntjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) 30-35 percig sütjük.

Cannelloni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Csőben sült ételek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Nyitrai
Tejszínes-gombás fettuccine,  bivalymozzarellával
Tejszínes-gombás fettuccine, bivalymozzarellával

1. Egy lábasnyi vizet felrakunk főni, majd ha forr sózzuk, és rakjuk bele a tésztát. Kb. 10 perc kell neki míg Al Dente nem lesz. 2. Miközben fő a tésztánk, egy serpenyőbe melegí...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával
Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával

Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos gombóc
Barackos gombóc

A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy mélyebb tálban összeforgatjuk a fahéjjal és a barna cukorral. Vágott felületükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Görög rakott tészta
Görög rakott tészta

spagettit sós vizben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz. Elkészítjük a rántást, melyet tejjel ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk