menu

Családireceptkönyv.hu

DARÁLT HÚSOS ALAGÚT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta (500 g), 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, delikát, pirospaprika, 1 doboz ( 370 g) natúr joghurt, oregáno, 1 csomag (500 g) saláta a
kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük.

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal, jól összekeverjük.

A leveles tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepére halmozzuk a darált húst.

Feltekerjük, és a végeit jól lezárjuk, összenyomjuk, éles késsel, megcsíkozzuk, bevagdossuk, de óvatosan, ne vágjuk át a töltelékig.

A tojást egy kis tálban villával felverjük és megkenjük vele a tésztát.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

DARÁLT HÚSOS ALAGÚT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSIRKEHÚSOS PIROG OMLÓS TÉSZTÁBÓL
CSIRKEHÚSOS PIROG OMLÓS TÉSZTÁBÓL

A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Lángos II. (burgonyás)
Lángos II. (burgonyás)

Legjobb, ha a liszt is langyos, vagy legalább szobahőmérsékletű. Langyos vízben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő felfut (5-10 perc), hozzáadjuk a s...

Elkészítési idő: 1 - 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SÁRGABARACKOS GOMBÓC..
SÁRGABARACKOS GOMBÓC..

4 nagy darab krumplit megpucoltam majd sós vízben megfőztem....leszűrtem és krumpli nyomón átnyomtam összekevertem 1 evőkanál olajjal és hagytam kihűlni.....mikor kihűlt hozzáadtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos -  gyors
Lángos - gyors

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk