1 csomag leveles tészta (500 g), 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, delikát, pirospaprika, 1 doboz ( 370 g) natúr joghurt, oregáno, 1 csomag (500 g) saláta a
kenéshez: 1 db tojás
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal, jól összekeverjük.
A leveles tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepére halmozzuk a darált húst.
Feltekerjük, és a végeit jól lezárjuk, összenyomjuk, éles késsel, megcsíkozzuk, bevagdossuk, de óvatosan, ne vágjuk át a töltelékig.
A tojást egy kis tálban villával felverjük és megkenjük vele a tésztát.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
ELKÉSZÍTÉS: A mákot összekeverjük 10 dkg porcukorral. A tésztátkifőzzük. A tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal. Beleterítjük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. Eközben egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűNéhány órával a sütés előtt kell megcsinálni, hogy tudjon állni, mert attól lesz fini :).
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű