Családireceptkönyv.hu

DARÁLT HÚSOS ALAGÚT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta (500 g), 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, delikát, pirospaprika, 1 doboz ( 370 g) natúr joghurt, oregáno, 1 csomag (500 g) saláta a
kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük.

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal, jól összekeverjük.

A leveles tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepére halmozzuk a darált húst.

Feltekerjük, és a végeit jól lezárjuk, összenyomjuk, éles késsel, megcsíkozzuk, bevagdossuk, de óvatosan, ne vágjuk át a töltelékig.

A tojást egy kis tálban villával felverjük és megkenjük vele a tésztát.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

DARÁLT HÚSOS ALAGÚT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Igazi törékeny csöröge
Igazi törékeny csöröge

. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni! Puha kis labdát kell, hogy kapjunk, ha száraz, akkor adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Cottage pupusas
Cottage pupusas

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk (szilikon lapon lehetett lisz nélkül is) A közepére halmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehérboros gombás csirkés tészta
Fehérboros gombás csirkés tészta

Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, megpároljuk rajta a kockákra vágott hagymát. Hozzádobjuk a szeletekre vágott sonkát, pár perc alatt ropo...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Juhtúros-spenótos stíriai metélt
Juhtúros-spenótos stíriai metélt

A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Keverőtálban összekeverjük a lisztet és a juhtúrót, hozzáadunk egy csipet sót, két tojássárgáját, és tésztát gyúrun belőle. Közepesen kemény, jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk