1 kg főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
2 kanál zsír
só
Összegyúrjuk lapos pogácsákat szaggatok.
A sütőpapírral bélelt tepsit zsírral bekenem, a pogácsákat a sütési időben meg / átfordítom.
A ketchupot, az oregánot, az olívaolajat, borsot, zúzott fokhagymát elkeverjük, és addig állni hagyjuk, míg a tésztával foglalatoskodunk. A felengedett tésztát liszte...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a hozzávalókkal és rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, egyenletesen rákenjük a tepertőkrémet. Felc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű