menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos csigák recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

1 kg liszt
50 dkg margarin
4 teáskanál só
2 pohár tejföl
4 darab tojássárgája
2 tasak sütőpor

A töltelékhez:

30 dkg margarin
3 teáskanál só
2 darab tojássárgája
30 dkg reszelt trapista sajt (a fele lehet füstölt is)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle.

A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot.

A cipókat egyenként kisodorjuk 40 x 30 cm téglalapra és mindegyiket megkenjük a Ramás krémmel. Majd szorosan feltekerjük .Mélyhűtőbe tesszük egy fél órára könnyebben lehet szeletelni. Fél cm vastagra felszeleteljük, megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, lenmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Tipp:

Ha nem szeretnénk egyszerre megsütni, a rudakat le lehet fagyasztani és bármikor frissen megsütni.

Sajtos csigák recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
418.Szalmasajt
418.Szalmasajt

A hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Amerikai sajtos muffin
Amerikai sajtos muffin

A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, a formákat papírral kibéleljük. A száraz alapanyagokat egy villával összekeverjük. A nedves anyagokat egy külön tálban szintén összedolgozzuk. Majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-szalonnás-hagymás fonatok
Sonkás-szalonnás-hagymás fonatok

1. A lisztben elvegyítem az élesztőt és a sót, majd hozzáadom a vajat vagy a margarint, a tojásokat és a tejszínt. Jól összedolgozom, és az így kapott tésztát egy kelesztőtálban pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tibor
Tejfölös pogácsa (Tóthné Ica)
Tejfölös pogácsa (Tóthné Ica)

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, és a lisztet a rámával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge keménységű tésztát kapunk, amit hólyago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk