fél dl tej;
3 kávéskanál só;
30 dkg liszt;
22 dkg Rama margarin;
2 dkg élesztő;
1 db tojás;
egy csipet cukor
Az élesztőt a langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgát, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és derelyevágóval először hosszú csíkokat, majd kb. 7-8 cm darabokat vágunk. Kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
http://aprosef.hu/nehezsos
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kovászhoz a tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a cukrot, valamint a lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A tésztához a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral, vagy nagy méretű pogácsa s...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a kis kockákra (5 mm) vágott sajtot valamint az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű