fél dl tej;
3 kávéskanál só;
30 dkg liszt;
22 dkg Rama margarin;
2 dkg élesztő;
1 db tojás;
egy csipet cukor
Az élesztőt a langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgát, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és derelyevágóval először hosszú csíkokat, majd kb. 7-8 cm darabokat vágunk. Kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
2 evőkanál vízben a szalatkát feloldjuk. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 30 perc pihentetés. Sütő előmelegítve 200'C. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, Perec szúr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűSajtot habosra keverni a vajjal, azután bele keverni a lisztet,sütőport,sót, tejfölt. Vékonyra nyújtani,csíkokra vágni.Tojással lekenni, sajttal megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, a töltelék hozzávalóit egy másikban krémesre keverjük. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm-re) kinyújtjuk, megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű