1 cs. Emese kenyérpor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
1 cs. friss élesztő
A liszttel elmorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarit, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb fél órát pihentetjük, tetsző vastagságúra nyújtjuk Lekenjük az egészet tojással, majd megszórjuk sótlan napraforgómaggal és szezámmaggal. Derelyevágóval rudakra vágjuk, készre sütjük.
Ez a recept van a kenyérpor hátulján, csak szaggatós perecként.
A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba szórjuk, és homogénné kavarjuk. A bryndzát érdemes kis darabokban belevágni, mert úgy könnyebb teljesen elegyengetni. A li...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat belemorzsolom a lisztbe, majd gyorsan összegyúrom a többi anyaggal (tejföl, reszelt sajt, só, tojássárgája). A kész, egyneművé gyúrt tésztát cipó alakúra formálom. Ha me...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes