menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós sós-magvas


Írta:

Elk. idő: 2-2,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs. Emese kenyérpor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
1 cs. friss élesztő

Elkészítés:


A liszttel elmorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarit, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb fél órát pihentetjük, tetsző vastagságúra nyújtjuk Lekenjük az egészet tojással, majd megszórjuk sótlan napraforgómaggal és szezámmaggal. Derelyevágóval rudakra vágjuk, készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a recept van a kenyérpor hátulján, csak szaggatós perecként.

Ropogós sós-magvas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

Bedagasztjuk, 30 perc kelesztés, utána kinyújtani, rákenni a töpcsit, hajtogatni, utánna még 2 x... 30 percenként hajtogatni... 200 fokon sütni... (hajtogatás a linken)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós perec
Sós perec

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket pere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos Ildikó féle
Sajtos Ildikó féle

A sajtból egy keveset félre teszünk, a többit összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással rá a sajt és mehet a sütőbe. 200 fokon alsó felső sütő Nekünk 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtmuffin
Sajtmuffin

Összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, és a sót. Utána hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, megborsozzuk, és összeforgatjuk. Egy tálba ütjük a tojást, hozzáadjuk, a tejet, a j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk