1 cs. Emese kenyérpor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
1 cs. friss élesztő
A liszttel elmorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarit, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb fél órát pihentetjük, tetsző vastagságúra nyújtjuk Lekenjük az egészet tojással, majd megszórjuk sótlan napraforgómaggal és szezámmaggal. Derelyevágóval rudakra vágjuk, készre sütjük.
Ez a recept van a kenyérpor hátulján, csak szaggatós perecként.
1 kg liszt, 5 dkg élesztő, ½ tej, 3 k.k só, 2 dl étolaj, 2 e.k cukor Összegyúrni, 4 cipó, kör alakúra nyújtjuk, megkenjük margarinnal, 8-ba vágjuk bele sajt, túró
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejföl felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ezután vé...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatom, tésztát bedagasztom. 40 perc pihentetés után kinyújtom, éles késsel felvágom, tetejét tojással bekenem, mehet rá a szezámmag. További 30 percet kelesztem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes