Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egésztojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.
Csíkonként szorosan egymást fedve darabolt főzőkanál nyélre tekerjük. ( a tojás nélküli felét tekerjük a roló formára vagy főzőkanál nyelére )
( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ).
20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.
Sajtkrém :
30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.
A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.
A tészta akkor nem jön le a formáról :
- ha nem sült meg a tészta
- ha nem forrón szedjük le a formáról
Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.
A család nagy kedvence! Amit valaha boltban vagy cukrászdában ettem az nekem mindig túl vajas volt. Ez finom, igazi, főzőtt sajtkrémmel van!
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sajt kivételével a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra és kétszer hajtoga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet eldolgozzuk a tejben a cukorban felfuttatott élesztővel, kicsi sóval, majd egy órát kelesztjük a tésztát. Ezt követően téglalap formájúra nyújtjuk, egy centinél is véko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű