– 2 púpos bögre liszt / 2 x 250g
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Szaggatás előtt a kanalat belemártjuk az olajba, így könnyebb a szaggatás.
Elsőnek a tésztát szoktam elkészíteni : A tojásokat egyben habbá verem az édesítővel .Majd ha elég kemény már , fakanállal szépen óvatosan beleforgatom a liszteket ,hogy a hab ne t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet, a margarint, a rumot, a cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Amikor kész kétfelé vesszük, az egyikbe a zöld színezõt, a másikba a piros színezõt dolgozunk bele. Ezekbõl...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk (gázsütőben 6-os fokozat). A lisztet, porcukrot, kakaóport összekeverjük. A vajat a lábosban a tejjel összemelegítjük addig, amíg a vaj el nem olvad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást az édesítővel, liszttel, tejjel, vízzel, sütőporral robotgép segítségével összedolgozzuk, beletesszük a túrót és még tovább keverjük robotgéppel. Majd a masszát a tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű