1 kg darált hús
7-8 érett paradicsom,kb 60-70dkg hámozva
10 dkg bacon
6 ek olivaolaj
6 ek süritett paradicsom
3 ek vaj
bazsalikom
1,5 dl vörösbor
1 s.répa
1 zeller
1 hagyma
1-2 gerezd fokhagyma gerezd
1 csipet szerecsen dió
só, bors
zöldséget tisztítsd, hagymát kozkázd, paradicsomot pucold meg.A bacont kockázd fel (vagy vegyél kockázott bacont :))A paradicsomokat pépesítsd.
Mélyebb serpenyőbe tedd az olajat, vajat, ha felmelegedett, fonnyaszd meg rajta a hagymát, aztán add hozzá a zellert répát(apróra kockázva, vagy reszelve), piritsd 10-15 percig, legyen egy kis színük.Ezután takarékon főzd, amig megpuhulnak, ha szükséges, kis vizet alá.Ha megpuhult a cucc, add hozzá a húst, pirítsd fehérre.Ezután add hozzá a bacont, keverd össze alaposan, sűrűn kevergetve főzd, kb 20 perc múlva mehet a paradicsom, reszeld bele a fokhagymát, szerecsen dió, fűszerek és időnként megkeverve főzd 2-2,5 órát. Ha a hús megfőtt mehet bele a bor, kell egy kis idő, h elpárologjon.
Én a fűszereket a vége elött szoktam bele tenni.
Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, szárát, csumáját kivágjuk, és az esetleges hibás részeit. 3-4 részre vágjuk, beledobjuk egy tálba. A paprikák csumáját kivágjuk, ezt is hozzádaraboljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPeel and core apples and cut into quarters. Place them in an enamel sauce pan with the water and lemon juice then bring to a boil then turn the heat down slightly and simmer 30 min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk minden alapanyagot. Nagyon lassú tűzőn kb 45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű