Családireceptkönyv.hu

Pomazanka


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg kimagozott pirospaprika,
1,5 kg paradicsom
0,5 kg hagyma
2 dl olaj
2 dl cukor
1 dl ecet
2 evőkanál só

Összevágjuk és addig főzzük amíg szét nem fő, és sűrű masszát nem kapunk. Én még rúdmixerrel pürésítem, üvegbe töltöm és 90/30-on dunsztolom.

Nagyon finom szendvicsre, de csak úgy vajas kenyérre kenve is, pizzára is szoktam tenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus mártás sültekhez
Klasszikus mártás sültekhez

Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zakuszka vöröslencsével
Zakuszka vöröslencsével

A padlizsánokat és a paprikákat tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a paprikának meg nem fekedik a héja (kb. 30-40 perc mérettől függően). Ha több tepsin s...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Provence-i fűszerkeverék
Provence-i fűszerkeverék

Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk