2 kg kimagozott pirospaprika,
1,5 kg paradicsom
0,5 kg hagyma
2 dl olaj
2 dl cukor
1 dl ecet
2 evőkanál só
Összevágjuk és addig főzzük amíg szét nem fő, és sűrű masszát nem kapunk. Én még rúdmixerrel pürésítem, üvegbe töltöm és 90/30-on dunsztolom.
Nagyon finom szendvicsre, de csak úgy vajas kenyérre kenve is, pizzára is szoktam tenni.
A chilit, hagymákat sót késes robotgépben összeaprítom, kevés olajon párolom, majd mehet rá a cukor is. 10 percig közepes lángon, időnként megkeverve párolom. A paradicsomot szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és a paprikát mosd meg gondosan. Forralj fel egy nagy fazék vizet, és tedd bele egy percre a paradicsomokat. Így sokkal könnyebben le tudod húzni a héjukat. Ha megpu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt. ékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Ha felvette az olajat, ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítunk az olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát, tovább pirítjuk. Meglocsoljuk fehérborral, beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű