Családireceptkönyv.hu

Pomazanka


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg kimagozott pirospaprika,
1,5 kg paradicsom
0,5 kg hagyma
2 dl olaj
2 dl cukor
1 dl ecet
2 evőkanál só

Összevágjuk és addig főzzük amíg szét nem fő, és sűrű masszát nem kapunk. Én még rúdmixerrel pürésítem, üvegbe töltöm és 90/30-on dunsztolom.

Nagyon finom szendvicsre, de csak úgy vajas kenyérre kenve is, pizzára is szoktam tenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Chili szósz (Jamie)
Chili szósz (Jamie)

A chilit, hagymákat sót késes robotgépben összeaprítom, kevés olajon párolom, majd mehet rá a cukor is. 10 percig közepes lángon, időnként megkeverve párolom. A paradicsomot szi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ketchup
Ketchup

A paradicsomot és a paprikát mosd meg gondosan. Forralj fel egy nagy fazék vizet, és tedd bele egy percre a paradicsomokat. Így sokkal könnyebben le tudod húzni a héjukat. Ha megpu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Majonéz
Majonéz

A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt. ékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Ha felvette az olajat, ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándor
SALSA DI POMODORO (OLASZ PARADICSOMSZÓSZ)
SALSA DI POMODORO (OLASZ PARADICSOMSZÓSZ)

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítunk az olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát, tovább pirítjuk. Meglocsoljuk fehérborral, beleönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk