2 kg kimagozott pirospaprika,
1,5 kg paradicsom
0,5 kg hagyma
2 dl olaj
2 dl cukor
1 dl ecet
2 evőkanál só
Összevágjuk és addig főzzük amíg szét nem fő, és sűrű masszát nem kapunk. Én még rúdmixerrel pürésítem, üvegbe töltöm és 90/30-on dunsztolom.
Nagyon finom szendvicsre, de csak úgy vajas kenyérre kenve is, pizzára is szoktam tenni.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk. Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan mossuk meg az almát és a körtét, de nem kell őket megpucolni. Vágjuk a gyümölcsöket 4-6 darabba, a magházuk maradjon bennük. Tegyük őket egy lábasba 1 evőkanál vízzel e...
Elkészítési idő: 10 perc+6 óra Nehézség: KönnyűFőzünk egy húslevest. A hagymát, sárga- és fehérrépát kivesszük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt. Egy lábasban karamellizáljuk a kristálycukrot, majd felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát mossuk meg, és daraboljuk fel kb. 2-3 cm-es darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg. A vízben oldjuk fel a sót. A feldarabolt paprikát tegyük egy üvegbe, dugjuk mellé a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű