Hozzávalók
9
szeletre
A piskótához
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g kristálycukor
90 g búzaliszt (BL55)
30 g kakaópor - holland
12 g sütőpor
A krémhez
40 g pudingpor - tejszín ízű
250 ml házi tej / teljes tej
80 g kristálycukor
25 g vaj
150 g mascarpone
Elkészítés
A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.
Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a vajjal.
Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.
Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles késsel.
Egyszerűen mennyie finom! :)
Kevés tejbe belekeverem az élsztőt, egy kanál cukorral és felfuttatom. A liszthez hozzáadom a többi cukrot, sót, a maradék tejet, a tojás sárgákat, a rumot és a vajat és összedolgo...
Elkészítési idő:Az ostyalapokat nedves konyharuhába rakjuk (rétegelve) hogy megpuhuljanak. Közben elkezdjük a krémet csinálni. A Ramat megolvasztjuk mikróba és egy lábasba öntjük a porcukorral és...
Elkészítési idő: 30 perc1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Beleöntjük lisztezett, zsírozott tepsibe. 3. A tetejére rárakosgatjuk a meggyet. 4. Tűpróbáig sütjük. sütési hőfok: 180°C tepsi mérete:...
Elkészítési idő: