Hozzávalók
9
szeletre
A piskótához
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g kristálycukor
90 g búzaliszt (BL55)
30 g kakaópor - holland
12 g sütőpor
A krémhez
40 g pudingpor - tejszín ízű
250 ml házi tej / teljes tej
80 g kristálycukor
25 g vaj
150 g mascarpone
Elkészítés
A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.
Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a vajjal.
Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.
Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles késsel.
Egyszerűen mennyie finom! :)
A tojást, a zsírt és a mézet, 2 kanál tejjel, 15 dkg porcukorral és a szódabikarbónával, gőz felett felfőzzük. A lisztet hozzáadjuk és gyorsan összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg 50 %-os liszt, 2 kanál kakaópor, 1 kanál sütőpor, 12 dkg vaj, 15 dkg porcukor helyettesítő, 1 db tojás, 2 kanál tejföl. Begyúrjuk, ketté vesszük, felét kinyújtjuk és sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálban letakarva (vag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Először a száraz összetevőket egy nagyobb tálban összekeverjük, én a lisztet átszitáltam. Szépen fokozatosan hozzáadjuk a növényi tejet és csomómen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű