Hozzávalók
9
szeletre
A piskótához
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g kristálycukor
90 g búzaliszt (BL55)
30 g kakaópor - holland
12 g sütőpor
A krémhez
40 g pudingpor - tejszín ízű
250 ml házi tej / teljes tej
80 g kristálycukor
25 g vaj
150 g mascarpone
Elkészítés
A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.
Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a vajjal.
Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.
Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles késsel.
Egyszerűen mennyie finom! :)
Felforraljuk a vizet a cukorral és a sóval, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint, s miután az elolvadt, mehet bele a kekszdara és a diódara. Ezt a masszát kétfelé vesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük. A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hóly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Kivajazott formába (kb. 23 cm-es) belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme, mert ebbe öntjük a citromkrémet (kb. 1-1,5 cm a perem). Amíg a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelt tésztát készítek,duplájára kelesztem. Én ebből 2 rudat szoktam készíteni. Mákkal szoktam tölteni de ki mit szeret. Sütni 180 fokon szoktam.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű