Hozzávalók
25 dkg nápolyi (vaníliás, tejszínes, csokis)
1 dkg puha vaj
40-50 ml langyos tej
meggylé (pár csepp citromlével)
cukor
fenyő tűlevél (fekete fenyő)
Robotgéppel daráljuk össze a nápolyit, öntsük rá a tejet majd adjuk hozzá a vajat és keverjük össze.
Formáljunk belőle kis golyókat, szúrjunk bele szárnak megmosott leszárított tűleveleket.
Mártsuk meggylébe és azonnal forgassuk meg cukorban.
Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.
Sütés nélkül elkészíthető.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hideg helyen 1 órát pihentetjük. Sodorjuk, formára szaggatjuk és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztom, a tojások fehérjét tálban habbá verem. A a sütőporos liszt kivételével a többi hozzávalót elkeverem, majd a lisztet és a felvert habot is hozzáadom. V...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű