Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye - főtt-sült héjas krumpliágyon, kakas


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 szelet, egyenként legalább 15 dkg-os tarja
1,8 kg sárgaburgonya
3-3 nagy fej makói vöröshagyma és lilahagyma
6 dundi gerezd fokhagyma
6 db 0,5 cm vastag szelet húsos szalonna
liszt, fűszerpaprika, só, bors

Elkészítés:


A vastagabb tarjaszeleteket mindkét oldalán fólia alatt enyhén kiklopfoltam. A fokhagymát átnyomtam, megsóztam és krémesre kevertem. A húst sóztam, borsoztam majd megkentem vékonyan a fokhagyma krémmel. Hagytam, hogy átjárja a fokhagyma a húst, addig előkészítettem a zöldségeket.


A krumplit héjában majdnem puhára főztem. Közepesen vastag karikákra vágtam még melegen és forró olajban szép barnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem, majd leraktam a cserépedénybe. A hagymákat megtisztítottam és felkarikáztam. A szalonna szeleteket 1 cm-ként beirdaltam és forró serpenyőben egy kicsit mindkét oldalán elősütöttem, majd tálra szedtem. Kevés lisztet elkevertem egy evőkanál fűszerpaprikával. A hús szeleteket megforgattam benne és közepesen erős tűzön, a szalonna zsírját kevés libazsírral kiegészítve, néhány perc alatt, mindkét oldalán szép pirosra sütöttem. Két adagban sütöttem a húsokat, a második adagnál pótoltam a zsiradékot. A kisült húsokat tányérra szedtem.


A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a hagymát, majd a krumplin elrendeztem. Befedtem a hús szeletekkel és mindegyikre egy-egy elősütött kakastaréjt helyeztem. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt átsütöttem, a szalonna ropogós, a húsok szép pirosak és porhanyósak lettek. A hagyma és a krumpli nagyszerűen összeért a sütés hatására a cserépben. Azonnal, forrón a cserépben tálaltam fel.

Cigánypecsenye - főtt-sült héjas krumpliágyon, kakas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Skót tojás
Skót tojás

A darált húshoz hozzáadjuk a nyers tojást, petrezselymet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot. A főtt tojásokat lisztbe forgatjuk, majd beburkoljuk a darált hússal és zs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Lecsós sertésragu pirított szalonnával
Lecsós sertésragu pirított szalonnával

1. A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük. 3. A szalonnát is vékony...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vasi pecsenye dödöllével
Vasi pecsenye dödöllével

A felszeletelt hús kiklopfoljuk, sóval, borssal és péppé zúzott fokhagymával megkenjük. A felütött tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt burgonyát majd pici sóval és tejjel simára kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertéskaraj zöldségekkel
Sertéskaraj zöldségekkel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk