Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye - főtt-sült héjas krumpliágyon, kakas


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 szelet, egyenként legalább 15 dkg-os tarja
1,8 kg sárgaburgonya
3-3 nagy fej makói vöröshagyma és lilahagyma
6 dundi gerezd fokhagyma
6 db 0,5 cm vastag szelet húsos szalonna
liszt, fűszerpaprika, só, bors

Elkészítés:


A vastagabb tarjaszeleteket mindkét oldalán fólia alatt enyhén kiklopfoltam. A fokhagymát átnyomtam, megsóztam és krémesre kevertem. A húst sóztam, borsoztam majd megkentem vékonyan a fokhagyma krémmel. Hagytam, hogy átjárja a fokhagyma a húst, addig előkészítettem a zöldségeket.


A krumplit héjában majdnem puhára főztem. Közepesen vastag karikákra vágtam még melegen és forró olajban szép barnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem, majd leraktam a cserépedénybe. A hagymákat megtisztítottam és felkarikáztam. A szalonna szeleteket 1 cm-ként beirdaltam és forró serpenyőben egy kicsit mindkét oldalán elősütöttem, majd tálra szedtem. Kevés lisztet elkevertem egy evőkanál fűszerpaprikával. A hús szeleteket megforgattam benne és közepesen erős tűzön, a szalonna zsírját kevés libazsírral kiegészítve, néhány perc alatt, mindkét oldalán szép pirosra sütöttem. Két adagban sütöttem a húsokat, a második adagnál pótoltam a zsiradékot. A kisült húsokat tányérra szedtem.


A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a hagymát, majd a krumplin elrendeztem. Befedtem a hús szeletekkel és mindegyikre egy-egy elősütött kakastaréjt helyeztem. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt átsütöttem, a szalonna ropogós, a húsok szép pirosak és porhanyósak lettek. A hagyma és a krumpli nagyszerűen összeért a sütés hatására a cserépben. Azonnal, forrón a cserépben tálaltam fel.

Cigánypecsenye - főtt-sült héjas krumpliágyon, kakas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kukoricás fasirt
Kukoricás fasirt

A húst egy tálba rakjuk és a megtisztított, lereszelt burgonyát és zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tojásokat is belekeverjük, a fűszerekkel és a zsemlemorzsával együtt, majd jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött rántott darált hús
Töltött rántott darált hús

Darált húst ízesítem só, bors, ételízesítő 10 percig félreteszem, hogy az ízek összeérjenek. Két fólia közé teszem és kinyújtom, felszelem, a sajtot és a tejfölt ráteszem, majd fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
PARADICSOMOS SERTESSZELET
PARADICSOMOS SERTESSZELET

A hust felszeletelem,nem nagyon vekonyra... Sozom,borsozom,paprikazom, es keves olajon hirtelen mindket oldalat picit atsutom,amig a hus szele barnulni kezd... A hagymat karikara...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Bürke pörkölt kerékrépa salátával(Szepetnek)
Bürke pörkölt kerékrépa salátával(Szepetnek)

A bőrkét megtisztítjuk, átmossuk, és fűszeres vízben előfőzzük. Teszünk bele 1 csípős paprikát, 1 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát, 1 közepes nagyságú vöröshagymát, és csipetnyi s...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk