kész vékony palacsinta - 10-12 db
● túró - 500 g
● Cukor - 1-2 evőkanál
● tojás - 1 db
● vaníliás cukor - 2 csomag
● sárgabarack és mazsola
öntet
● tojás - 2 db
● Cukor - 2-3 evőkanál
● tejföl - 3 evőkanál
1.Vékony palacsintákat sütünk.
2.a töltelékhez: a túrót vaníliás cukrot tojást aszalt sárgabarackot és mazsolát összekeverem.Tegyük a tölteléket a palacsintába és tekerjük fel.a palacsintákat úgy helyezzük el hogy torta formát kapjunk. az öntethez, a tojást cukrot tejfölt összekavarom és ráöntöm a palacsintákra. Mehet a sütőbe 190 c 30-35 percig.
Jó Étvágyat
1. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 2. A tojásokat válasszuk szét. 3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát, a fahéjat és a vizet, majd keverjük jól össze. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap. Tetejére porcukor.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tejszínt egy vastag aljú, kivizezett lábosban feltesszük forrni. Közben egy habverővel a tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vanília kikapart magjával elkeverjük. A vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vanília kivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű