Kakaós tészta:
6 tojássárgája
3 dl tejföl
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
Kókuszos tészta:
15 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája
6 evőkanál liszt
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
6 evőkanál porcukor
A kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Pöttyöket rakunk belőle a kakaós tésztára, majd ezután a másik fél kakaós tésztát simítjuk erre rá. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a 6 tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral könnyűre kikeverjük, majd a főzött krémmel együtt kikeverve elkészítjük a krémet. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük. A tetejére is hagyjunk a krémből, majd megszórjuk kakaóporral. Jó ha állni hagyjuk egy éjszaka, mert akkor finom puha lesz másnapra.
A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát, összeforgatjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítünk egy piskótát a szokásos módon: A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat pedig fehéredésig krémesre keverjük az eritrittel. A sá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk és belenyomkodjuk a formákba. Hüvelykujjunkkal nyomjuk egy kis mélyedést a közepükbe, mert meg fog dagadni a tészta. 180°C-ra előmelegített s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverem egy tálban a cukorral, vaníliás cukorral. Egy magas falú tepsi/jénai alját kirakom a keksszel, ráhalmozok kb 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet. A banánt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű