600 g sertéskaraj
3-4 db piros kaliforniai vagy pritamin paprika
3 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
2 ek olívaolaj
1 pohár sovány tejföl
só, bors
Vágd kisebb darabokra a paprikát, hagymát, fokhagymát pirítsd meg forró olíva olajon. Ezután önts alá egy
pohár vizet és a tejfölt. Adj hozzá vegetát, párold 10 percet, majd jól turmixold össze. Ízesítsd sóval, borssal.
Szeleteld fel a karajt, ízesítsd sóval, borssal és tűzálló tálban helyezd el a szeleteket, tegyél rájuk paprika és
paradicsom karikákat. Lefedve süsd 20 percig, majd öntsd alá a paprikaszószt és süsd 180 fokon további 30
percig. Kevés barnarizzsel fogyaszd.
Csak ebédre.
Ünnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió! A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a répaféléket és az angol zellert szeleteljük, a hagymát kockára vágjuk. A húsokat megtisztítjuk minden az ételbe nem illő hártyától, és feldarabolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst hosszúkás, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. 2. A füstölt szalonnát vékony metéltre, a vöröshagymát finomra vágjuk. 3. A sertészsírt felhevítjük, beletesszük az ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk. A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű