25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
só
Az alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített sütőben 20/25 percig sütjük. Az össz mennyiség értékeit elosztvaa pogácsák számával tudhatjuk meg egy pogácsa energia- és szénhidrátértékét.
Összesen: 13020 kJ (3100 kcal), 185g szénhidrát.
Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt. Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 50...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk. Juhtúrónál kevesebb só kell a tésztába. Majd kiszaggatjuk, lekenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A virsliket két, vagy ha ho...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű