25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
só
Az alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített sütőben 20/25 percig sütjük. Az össz mennyiség értékeit elosztvaa pogácsák számával tudhatjuk meg egy pogácsa energia- és szénhidrátértékét.
Összesen: 13020 kJ (3100 kcal), 185g szénhidrát.
A liszteket összedolgozzuk a vajjal, reszelt sajttal, a tojások sárgájával, a sütőporral, a mákkal, a tejföllel és a sóval. Pogácsa keménységűre gyúrjuk, majd fél cm vastagságúra n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát, megpucoltam, kockákra vágtam, majd sós vízben megfőztem. Miután megfőtt, áttörtem és hagytam kihűlni. A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, hozzáadtam a kihűlt burgon...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz elkészítéshez a hozzávalókat tegyük a keverőtálba és dolgozzuk ki jó alaposan. Lágy tésztát kapunk, amit annyira nem lehet nyújtani, viszont így lesz finom, puha majd a végeredm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az olajjal puhára gyúrjuk . 1 órát hagyjuk kelni. 4 cipóra osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű