Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túrós pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 főre
Adag: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg félzsíros tehéntúró

25 dkg liszt

25 dkg margarin

Elkészítés:


Az alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített sütőben 20/25 percig sütjük. Az össz mennyiség értékeit elosztvaa pogácsák számával tudhatjuk meg egy pogácsa energia- és szénhidrátértékét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Összesen: 13020 kJ (3100 kcal), 185g szénhidrát.

Túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Szezámos-mákos sós süti
Szezámos-mákos sós süti

A liszteket összedolgozzuk a vajjal, reszelt sajttal, a tojások sárgájával, a sütőporral, a mákkal, a tejföllel és a sóval. Pogácsa keménységűre gyúrjuk, majd fél cm vastagságúra n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás pogácsa glutén-és laktózmentesen
Burgonyás pogácsa glutén-és laktózmentesen

A burgonyát, megpucoltam, kockákra vágtam, majd sós vízben megfőztem. Miután megfőtt, áttörtem és hagytam kihűlni. A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, hozzáadtam a kihűlt burgon...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Diána
Pizzás csiga - élesztős
Pizzás csiga - élesztős

Az elkészítéshez a hozzávalókat tegyük a keverőtálba és dolgozzuk ki jó alaposan. Lágy tésztát kapunk, amit annyira nem lehet nyújtani, viszont így lesz finom, puha majd a végeredm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sós tekercs
Sós tekercs

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az olajjal puhára gyúrjuk . 1 órát hagyjuk kelni. 4 cipóra osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk