60 dkg félgrízes liszt
1 dl olaj
1 kocka élesztö
1 zacskó sűtőpor
kb. 3 dc tej
3 evőkanál cukor
2 mokkáskanál só
Az élesztőt a tejben a cukorral és egy kevés liszttel felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keveréket, a sót és az olajat, majd egy lágy tésztát dagasztunk. Ha a duplájára kelt, 3 részre vesszük, és vagy 3 kalács, vagy 3 tepsi lepény lesz belőle. Kb. 180 C fokon sütjük.
Mindenféle kelt alapnak lehet használni - több-kevesebb sóval és cukorral
Az élesztő felfuttattam 2 dl tejben, amihez 2 ek. cukrot adtam. A vajat, hogy tudjak vele dolgozni langyosra olvasztottam. Ezután az összes hozzávalót egybedagasztottam. Mikor a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztóba rakjuk a hozzávalókat az élesztőt a margarint akkor adjuk hozzá mikor az élesztőt a lisztel elkeverte a gép, két-három részletben adjuk a tésztához, így könnyebben felve...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: Könnyű