Családireceptkönyv.hu

Kalács vagy lepény alaprecept


Írta:

Elk. idő: kb. 2-3 óra
Adag: 4 sxzemélyes
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg félgrízes liszt
1 dl olaj
1 kocka élesztö
1 zacskó sűtőpor
kb. 3 dc tej
3 evőkanál cukor
2 mokkáskanál só

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben a cukorral és egy kevés liszttel felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keveréket, a sót és az olajat, majd egy lágy tésztát dagasztunk. Ha a duplájára kelt, 3 részre vesszük, és vagy 3 kalács, vagy 3 tepsi lepény lesz belőle. Kb. 180 C fokon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindenféle kelt alapnak lehet használni - több-kevesebb sóval és cukorral

Kinek a kedvence ez a recept?


Melinda
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Kalocsai paprikás kalács
Kalocsai paprikás kalács

Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben elkevertem, adtam hozzá 1 ek. lisztet és hagytam, hogy kb. 15 perc alatt szépen megemelkedjen. A többi lisztet egy tálba öntöttem, közepébe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dagasztás nélküli briós (Rupáner)
Dagasztás nélküli briós (Rupáner)

1. Az egy bögre tejet egy nagy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük! 2. A lisztet és a cukrot kimérjük egy műanyagtálba, majd ráütjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyöngyi
10 perces fánk
10 perces fánk

Összegyúrod,sodrod,szaggatod és sütöd. Barack lekvárt,,,,narancsdzemet,,,nutellát raktam bele,,,nagyon finom,,,,!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Kelt rétes
Kelt rétes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk