egy 175 gr-os joghurt, lecsöpögtetve
7+1 dkg vaj
2 ek. porcukor
14 dkg cukor
1 érettebb és még 3 banán
2 tojás
14 dkg liszt
8 dkg darált dió
3 szegfűbors frissen porrá törve
1kk. sütőpor
1kk.szódabikarbóna
fél citrom leve
A sütőt 160 fokra előmelegítettem. A formát sütőpapírral béleltem, 1 dkg vajjal megkentem és egyenletesen rászitáltam a porcukrot.
A lisztet, a diót, a szegfűborsot, a sütőport és a szódabikarbónát elkevertem.
A vajat kézi mixerrel habosra kevertem a cukorral, hozzákevertem a villával pürésített banánt, egyenként az egész tojásokat, és rászitáltam a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgattam, a joghurttal lazítottam.
3 banánt meghámoztam, lapjában félbevágtam és a vágott felületet megkentem a citrom levével. Lefele fordítva a formába rendeztem, rákanalaztam a tésztát és óvatosan elegyengettem. 35-40 perc alatt sült készre, tűpróba után kivehető. Kicsi hűlés után rácsra kifordítottam, így hűlt ki teljesen, a tetejét még juharsziruppal locsoltam ( Az eredeti recept szerint a forma aljára is juharszirup kell.)
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zsela...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük és egybedolgozzuk az előre elkevert nedves hozzávalókkal, majd a tésztát 2 részre osztjuk (324 g/db). Egyenként 40*26 cm-es lappá nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mintás tésztához a vajat kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjét fel habosítjuk, beleforgatjuk a vajas keverékbe. Hozzákeverjük a lisztet. A sütőpapírra előrajzoljuk a mintát....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű