50 dkg darált keksz
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
1 evők. rum aroma
3 evők. kakaópor
1 kis üvegcse mandula aroma (zöld)
Csokimáz:
10 dkg tortabevonó
kevés olaj
A kekszet, a cukrot, a puha margarint, a vaníliás cukrot, és a tejet összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe belegyúrjuk a rumaromát és a kakaóport, a másik felébe a diót és a zöld mandula aromát.
Egy kb. 20×30-as szögletes tál alját kibéleljük folpackkal, majd először a kakaós részt nyomkodjuk bele, majd a tetejére a zöld mandulás részt.
Kis időre hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverünk kevés olajat, és a süteményt ezzel a csokimázzal vonjuk be. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
A liszten kívül minden hozzávalót összekeverjük, és gőz fölött melegítsük. A tűzről levéve hozzákeverjük a szódabikarbónával kevert lisztet. Fél órát pihentetjük, majd 4 felé oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot habosra keverjük a tojásokkal, közben hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a folyékony mézet, majd a tejet is beleöntjük. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, a mákot illetve a lenmagot öntsd össze és daráld le. A datolyát magozd ki, a vízből önts hozzá egy keveset, és késes aprítóval ezt is dolgozd krémesre. A két...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes