20 dkg fehérliszt
20 dkg graham vagy tk tönkölyliszt
2 dl víz
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
1 ek. oreganó
1/2 élesztő
1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba és szépen megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsipe sütőpapírt teszünk és a tésztát kb. akkorára nyújtjuk, majd ráterítjük a papírra.
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük! Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy keverőtálba ütjük, kézi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, a kókusztejet, a sütőport, a cukrokat, az étkezési keményítőt és egy csipet sót, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a fe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű