20 dkg fehérliszt
20 dkg graham vagy tk tönkölyliszt
2 dl víz
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
1 ek. oreganó
1/2 élesztő
1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba és szépen megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsipe sütőpapírt teszünk és a tésztát kb. akkorára nyújtjuk, majd ráterítjük a papírra.
Az olajban az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem, majd ráteszem a parad...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. 2. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyen...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Húzzuk le a szárról a leveleket, majd aprítsuk fel közepes nagyságúra, majd alaposan mossuk le folyóvíz alatt. Közben tegyünk fel sós vizet forrni, majd tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojás sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 5...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű