20 dkg fehérliszt
20 dkg graham vagy tk tönkölyliszt
2 dl víz
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
1 ek. oreganó
1/2 élesztő
1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba és szépen megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsipe sütőpapírt teszünk és a tésztát kb. akkorára nyújtjuk, majd ráterítjük a papírra.
Élesztőt felfutatjuk majd a hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk. kicsit hagyjuk pihenni, utána forró olajban kisütjük .
Elkészítési idő: 1-2 óraLangyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a te...
Elkészítési idő:A vargányát, avokádót, fokhagymát, újhagymát vajon, olivaolajon megpirítjuk. A tésztát kifőzzük és összekeverjük a vargányás, avokádós szósszal, majd petrezselyemmel és reszelt saj...
Elkészítési idő: 1 óra