Tészta:
40 dkg liszt
csipet só
1,5 dl olaj
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
Szósz:
paradicsompüré, ha ez nincs --> ketchup
oregano
só
bors
LANGYOS tejben az élesztőt felfuttatom, majd
a tészta hozzávalóit jól összedolgozom, majd
hagyom megkelni, kb. 40 percig.
Ezt követően a tésztát kinyújtom, vagy szétnyomkodom a lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Ízlés szerint szószt, majd feltétet rakok rá:)
lkészítjük a nokedlit a lisztből, tojásból és kevés vízből. Enyhén sózzuk. Ha túl sűrű lenne a massza, adjunk hozzá még egy kicsi vizet. Ezt hagyjuk állni kb. 20 percig. Majd zubo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós forró vízben kifőzzük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 Celsius fokra és a sajtot lereszeljük. Ha kész a tészta, leszűrjük. Hőálló tálba átöntjük a tésztát, 20 dk...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűA száraztészták közül, a legalkalmasabb a fodros nagykocka. Én is ebből készítem, de jó lehet még a lebbencs tészta is. A szalonnát apró kockára vágom, és lassú tűzön kisütöm a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz igazi zalai prószát tepsiben sütik, de én a másik serpenyős változatot szoktam, mert ezt szeretjük. Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recep...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű