Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hájas tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hájas tészta:
35 dkg liszt
30 dkg háj
1 tojás
1,5 dl víz
1 kk ecet

Elkészítés:


Hájas tészta:
A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük.
20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd belecsomagoljuk az előre kilapított hájas-lisztes tésztát. Nyújtófával vékonyra kinyújtjuk, majd hajtogatjuk: alulról fel a 2/3-ig, felülről le, jobbról balra a 2/3-ig, majd balról jobbra.
Hűtőbe tesszük, majd 20 perc múlva megismételjük ugyan ilyen hajtogatási sorrendben. Ismét hűtőbe tesszük, 20 perc múlva megismételjük. A hajtogatást követően két tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Sütőpapírt helyezünk egy nagy tepsi hátuljára, lisztezzük, majd a tésztát villával megszúrkodjuk úgy, hogy a villa teljesen átszúrja.
Légkeverésen 170 fokon 12 perci alatt megsütjük a tésztát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás,gombás makaróni recept
Sonkás,gombás makaróni recept

A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk. Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Húsos-zöldséges ragu, tésztával
Húsos-zöldséges ragu, tésztával

Sárgarépát, fehérrépát, cukkínit, piros kaliforniai paprikát "juliennre" vágtam. Két közepes gombafejet is felszeleteltem. Egy közepes fej vöröshagymát, két nagyobb gerezd fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Roti Jala - hálós Maláj palacsinta
Roti Jala - hálós Maláj palacsinta

Hozzávalókból összeállítjuk a palacsintatésztát és csomómentesre elkeverjük. A tésztát átszűrjük nehogy elduguljon a roti jala csurgató bögre. A bögrét egy kis tálja helyezzük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska

A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre. Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk