Hájas tészta:
35 dkg liszt
30 dkg háj
1 tojás
1,5 dl víz
1 kk ecet
Hájas tészta:
A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük.
20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd belecsomagoljuk az előre kilapított hájas-lisztes tésztát. Nyújtófával vékonyra kinyújtjuk, majd hajtogatjuk: alulról fel a 2/3-ig, felülről le, jobbról balra a 2/3-ig, majd balról jobbra.
Hűtőbe tesszük, majd 20 perc múlva megismételjük ugyan ilyen hajtogatási sorrendben. Ismét hűtőbe tesszük, 20 perc múlva megismételjük. A hajtogatást követően két tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Sütőpapírt helyezünk egy nagy tepsi hátuljára, lisztezzük, majd a tésztát villával megszúrkodjuk úgy, hogy a villa teljesen átszúrja.
Légkeverésen 170 fokon 12 perci alatt megsütjük a tésztát.
A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk. Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárgarépát, fehérrépát, cukkínit, piros kaliforniai paprikát "juliennre" vágtam. Két közepes gombafejet is felszeleteltem. Egy közepes fej vöröshagymát, két nagyobb gerezd fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból összeállítjuk a palacsintatésztát és csomómentesre elkeverjük. A tésztát átszűrjük nehogy elduguljon a roti jala csurgató bögre. A bögrét egy kis tálja helyezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre. Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű