10 dkg búzadara
2-3 evőkanál olaj
kb. 2 dl víz
25- dkg széles metélt
baracklekvár és porcukor
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, és szórjuk bele a búzadarát. Jó alaposan keverjük át, hogy az összes búzadara szem magába szívja az olajat. Folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára a grízt, de ügyeljünk arra, hogy meg ne égjen, mert ha már felforrósodott, akkor hamar leég. Inkább kisebb lánggal dolgozzunk. Ha már megfelelően piros a gríz, akkor hozzáöntjük a vizet /óvatosan, mert hirtelen nagyon sistereg/, sózzuk meg, majd keverjük el és fedő alatt pároljuk néhány percig. Akkor jó, ha a grízszemek megduzzadtak és pergősek, nem állnak csomóban.
Ha ezzel készen vagyunk a leszűrt tésztával összekeverjük, majd lekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.
Van, aki sósan szereti és savanyúsággal fogyasztja.
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsze...
Elkészítési idő: 1 óraFűszerezni sóval, borssal és zöldfűszerekkel. 15 perc a sütőben, utána mehetnek rá a kedvenc feltétek és újabb 10 perc a sütőben.
Elkészítési idő:Apróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és f...
Elkészítési idő: 30 perc