menu

Családireceptkönyv.hu

grízes tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg búzadara
2-3 evőkanál olaj
kb. 2 dl víz
25- dkg széles metélt
baracklekvár és porcukor


Elkészítés:


A tésztát sós vízben kifőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, és szórjuk bele a búzadarát. Jó alaposan keverjük át, hogy az összes búzadara szem magába szívja az olajat. Folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára a grízt, de ügyeljünk arra, hogy meg ne égjen, mert ha már felforrósodott, akkor hamar leég. Inkább kisebb lánggal dolgozzunk. Ha már megfelelően piros a gríz, akkor hozzáöntjük a vizet /óvatosan, mert hirtelen nagyon sistereg/, sózzuk meg, majd keverjük el és fedő alatt pároljuk néhány percig. Akkor jó, ha a grízszemek megduzzadtak és pergősek, nem állnak csomóban.
Ha ezzel készen vagyunk a leszűrt tésztával összekeverjük, majd lekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.
Van, aki sósan szereti és savanyúsággal fogyasztja.

grízes tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nudli
Nudli

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hűtjük, majd áttörjük. Egy tálba öntjük, hozzá adjuk a lisztet, morzsát, só, cukor összegyúrjuk. Vizet teszunk fel főn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Syrovo cesnakové pivné paličky
Syrovo cesnakové pivné paličky

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti

A tésztát al dente megfőzzük. Egy magasabb falú serpenyőben kisütjük az ujjnyi darabokra szeletelt bacont, majd beledobjuk a felaprított fokhagymát vigyázva, hogy meg ne égjen, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Sütőporos lángos
Sütőporos lángos

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belől...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk