Családireceptkönyv.hu

Kakukkfüves tejszínes csirkemell, pennével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál kakukkfű
300 ml tejszín
500 g penne
1 ízlés szerint Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

Elkészítés:


Első lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz, dobjuk bele a tésztát és 8-10 perc alatt, főzzük meg annyira, hogy belül picit kemény maradjon. Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kevés olajon kezdjük el pirítani őket és dobjunk mellé pár szál kakukkfüvet. Azután a csíkokra vágott csirkemellet is forgassuk hozzá, majd hagyjuk az egészet lepirulni. Akkor jó, ha a csirke széle szépen megpirul. Utolsó lépésként, öntsük az egészhez a tejszínt és alacsony lángon, 10-15 percig rotyogtassuk az egészet.
A végén ízesítsük be egy kevés sóval és frissen őrölt borssal és extra szűz olívaolajjal.

Kakukkfüves tejszínes csirkemell, pennével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízes tészta
Grízes tészta

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük. A grízt 3 ek olajon lepirítjuk, majd ráöntjük a forró vizet, elkeverjük, lefedjük és 15-20 perc...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán vajas keksz
Dán vajas keksz

A vajat tegyük ki fél napra a konyhába, hogy tényleg teljesen lágy legyen – ha mikrózzuk, nem fog egyenletesen melegedni, és tönkreteszi a tészta állagát, ha keményebb, nagyon nehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás csiga
Pizzás csiga

Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk