Hozzávalók:
1/2 kg leveles tészta,
1 egész tojás lekenni,
3 tojás fehérje,
21 dkg kristálycukor
A leveles tésztát megfelezzük, majd vékonyra nyújtjuk. Lekenjük felvert tojással. Pizzavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, és fél cm-es átfedésekkel feltekerjük alumínium csőre, alufóliával bevont farudakra, esetleg alufóliával bevont fakanál nyelére. Forró sütőben sütjük.
A krémnek a tojásfehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük, addig míg az edény falához nem tapad. Végül a rudakat megtöltjük.
Közepes nagyságú, kivajazott tepsibe tesszük a tésztát , 2 -3 ek. baracklekvárral vékonyan bekenjük ,erre kenjük a mogyorós krémet, és megsütjük.( 180 fokon ) A kihűlt tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládékat vágjuk fel egészen kicsi darabokra. De arra figyeljünk, hogy ne porlasszuk, lényeges, hogy darabokban legyen a kekszben. A liszteket keverjük össze a sütőporral, cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a kétféle cukrot, tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, kevés s...
Elkészítési idő: 30 Perc Nehézség: KözepesA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű