50 dkg liszt,
50 dkg túró,
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg mazsola,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
egy csipet só,
A lisztből a tojással, csipet sóval meg annyi vízzel gyúrunk tésztát, hogy rugalmas masszát kapjunk. Legalább egy fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtva, akkora lapokká vágjuk, amekkora tepsink van.
Sós vízben kifőzzük a tésztalapokat, és hideg vízzel leöblítve, tiszta konyharuhára fektetve szikkadni hagyjuk.
Közben zsírral kikenünk egy zománcos tepsit. Simára keverjük az áttört túrót 8 deka cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a mazsolát. A kikent tepsibe terítjük a tésztalapokat, mindegyiket a túrókrémmel megkenve, a tetejére üres tésztalap kerüljön, amelyet a maradék cukorral meg zsírral elkevert tejföllel kenünk meg.
A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirult, akkor nagy kockákra vágjuk.
I. Habosra keverjük a cukrokat a joghurttal és a tojással, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és jól eldolgozzuk. A végeredmény egy lágy massza lesz. II. Forró olajba evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes180 fokon kb 25 percig
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot az utasításnak megfelelően fél liter tejjel, 3-4 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha kész, hűlni hagyjuk, néha megkeverjük, nehogy bebőrösödjön. 2. Eközben melegedni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű