50 dkg liszt,
50 dkg túró,
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg mazsola,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
egy csipet só,
A lisztből a tojással, csipet sóval meg annyi vízzel gyúrunk tésztát, hogy rugalmas masszát kapjunk. Legalább egy fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtva, akkora lapokká vágjuk, amekkora tepsink van.
Sós vízben kifőzzük a tésztalapokat, és hideg vízzel leöblítve, tiszta konyharuhára fektetve szikkadni hagyjuk.
Közben zsírral kikenünk egy zománcos tepsit. Simára keverjük az áttört túrót 8 deka cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a mazsolát. A kikent tepsibe terítjük a tésztalapokat, mindegyiket a túrókrémmel megkenve, a tetejére üres tésztalap kerüljön, amelyet a maradék cukorral meg zsírral elkevert tejföllel kenünk meg.
A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirult, akkor nagy kockákra vágjuk.
Elkészítés Ha szerencsénk van, részesülünk belőle… egy kis kényeztetésből még, mielőtt a természet fázósra vetkőzik, és elkopik a símogatás a nap sugaraiból. Addig viszont, amíg m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet átszitáljuk és az összes hozzávalót tésztává dagasztjuk. 2. ½ órát a hűtőben hagyjuk. 3. A tejet, cukrot és a mézet felfőzzük, a többi hozzávalót hozzáadjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz50 dkg liszt 20 dkg margarin 5 dkg zsír, só ízlés szerint 1 tojás sárgája, 1 szalakáli 1 tejföl, tetejére 10 dkg sajt. A lisztet összekeverem a szalakálival, hozzáadom a sót, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170-190 °C-ra előmelegítjük. A vajat a cukorral robotgéppel habosra verjük. Hozzászitáljuk a lisztet a keverékhez. Beletesszük a sót, a szódabikarbónát és a tojást, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű