50 dkg liszt,
50 dkg túró,
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg mazsola,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
egy csipet só,
A lisztből a tojással, csipet sóval meg annyi vízzel gyúrunk tésztát, hogy rugalmas masszát kapjunk. Legalább egy fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtva, akkora lapokká vágjuk, amekkora tepsink van.
Sós vízben kifőzzük a tésztalapokat, és hideg vízzel leöblítve, tiszta konyharuhára fektetve szikkadni hagyjuk.
Közben zsírral kikenünk egy zománcos tepsit. Simára keverjük az áttört túrót 8 deka cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a mazsolát. A kikent tepsibe terítjük a tésztalapokat, mindegyiket a túrókrémmel megkenve, a tetejére üres tésztalap kerüljön, amelyet a maradék cukorral meg zsírral elkevert tejföllel kenünk meg.
A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirult, akkor nagy kockákra vágjuk.
Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a tejben megfőzöm, majd a zselatin fixet levés tejjel elkeverve hozzáadom a kész pudinghoz. A tejszínt a habfixálóval és 1 kanál porcukorral habosra keverem. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű