Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés babapiskótás krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alap : 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, rum vagy rumaroma, ízlés szerint, 15 dkg porcukor - ezeket kevés tejjel jól összekeverjük / gyúrjuk / ! Ajánlatos fokozatosan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen kb. 1 dl .

Krém : 9 dl tej, 3 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, - ezeket felfőzzük, majd ha kihűlt 25 dkg margarinnal kikeverjük.

Tetejére: 3 dl Hullala ( növényi alapú tejszín)

Elkészítés:


Összeállitás : A gesztenyés masszát / alap / egyenletesen egy tepsi aljára nyomkodjuk. A krém egyik felét rákenjük. Rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész / vigyázzunk nehogy túlságosan megszívja magát /. A krém másik felét rákenjük. Végül a tetejére 3 dl kemény habbá vert hullalát teszünk, és egyenletesen rákenjük, végül ízlés szerint csokoládét reszelünk rá. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tepsi méret 20 x 30 cm - es.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Kekszes, réteges sütemény
Kekszes, réteges sütemény

A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport. A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandula Suti
Mandula Suti

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömköd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Túró rudi őzgerinc formában
Túró rudi őzgerinc formában

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Túrófánk
Túrófánk

A hozzávalókat összekeverjük, ha van rá idő, pihentetjük legfeljebb egy órát. Közepesen forró olajban sütjük. Kanállal adagoljuk . Ízesített porcukorba forgatjuk. Kb. két ujjnyi o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk