250 gramm túró
10 dkg Update liszt
2 tojássárgája
20 gramm vaj
1 tk. édesítő (Zero Calories)
csipet só
Prézlihez:
1-2 tk. vaj vagy kókuszzsír
1 csészényi Update1 Mestermorzsa
1. A hozzávalókat gyúrd össze alaposan.
2. A tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyzeteket.
3. Fahéjas, édesítős (Zero Calories) szilvával töltsd meg.
4. Hajtsd be a széleit, és formálj belőle gombócokat.
5. Forrásban lévő sós vízben főzd meg a gombócokat.
6. Pirított Mester morzsában forgasd meg.
7. Édesített fahéjas tejföllel kínáld!
Tipp: Tovább csökkentheted a szénhidrát tartalmat, ha a prézli egy részét dióval helyettesíted.
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben. Tedd rá a fedőt, és időnként pillants rá, hogy mizu vele. Ha elfőne a víz, pótold, ha túl sok, vedd le e fedőt, és úgy főzd to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük és ujjnyi hasábokra vágjuk.Picit sózzuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral,vajazzuk,megszórjuk zsemlemorzsával. A tojás fehérjét f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű