Családireceptkönyv.hu

Di­é­tás szil­vás­gom­bóc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250 gramm túró
10 dkg Update liszt
2 tojássárgája
20 gramm vaj
1 tk. édesítő (Zero Calories)
csipet só
Prézlihez:
1-2 tk. vaj vagy kókuszzsír
1 csészényi Update1 Mestermorzsa

Elkészítés:


1. A hozzávalókat gyúrd össze alaposan.

2. A tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyzeteket.

3. Fahéjas, édesítős (Zero Calories) szilvával töltsd meg.

4. Hajtsd be a széleit, és formálj belőle gombócokat.

5. Forrásban lévő sós vízben főzd meg a gombócokat.

6. Pirított Mester morzsában forgasd meg.

7. Édesített fahéjas tejföllel kínáld!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: Tovább csökkentheted a szénhidrát tartalmat, ha a prézli egy részét dióval helyettesíted.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Szicíliai spagetti
Szicíliai spagetti

A tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Parajos sajtrolád *
Parajos sajtrolád *

A parajleveleket leforrázzuk és felaprítjuk. Kikeverjük a juhtúróval, krémsajttal, fehér borssal és őrölt szerecsendióval. A sajtra kenjük és feltekerjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Kókusztejes padlizsán curry
Kókusztejes padlizsán curry

1. A padlizsánt felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, megsózzuk, és 180 C-os sütőben kb. 15 percig sütjük őket. 2. Miközben sül a padlizsá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk