Tekercs hozzávalói:
2 dbtojás
40 gkristálycukor
40 grétesliszt
Sötét tészta:
2 dbtojás
60 gmargarin
60 gporcukor
10 gkakaó
20 gdarált dió
1/2 csomagsütőpor
30 grétesliszt
Krém:
1/2 csomagvaníliapuding
200 mtej
100 gporcukor
125 gvaj
150 glekvár
Öntet:
1 táblaétcsokoládé
2 ev. kanálolaj
Először a roládokat – tekercseket készítjük el. A hozzávalók előkészítése után a tojásokat a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 18 fokon 10 percig sütjük. Én 35x23 cm-es tepsit használtam.
A megsült tésztáról levesszük a sütőpapírt.
A rolád tésztáját tiszta sütőpapírra tesszük, majd jobbról és balról is felcsavarjuk, egészen a közepéig, és megvárjuk, míg kihűl.
A sötét tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a liszt, darált dió, sütőpor és kakaó keverékét.
A tojásfehérjéből egy csipet sóval együtt tojáshabot készítünk. Óvatosan beleforgatjuk a sötét tésztába.
A roládot, miután kihűlt, kicsavarjuk, lekvárral megkenjük, majd ismét mindkét oldalról felcsavarjuk. Hosszában kettévágjuk. A lekváros sávval lefelé rakjuk le a felületre, nehogy szétnyíljon vagy szétjöjjön.
A roládokat annyi részre vágjuk, hogy a képen látható módon (kb.annyi hely legyen közte,mint a tekercs) bele lehessen őket tenni a tepsibe. A roládok közé kerül a sötét tészta. Előfordulhat, hogy a sötét tészta jó sűrű, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie. Ennél a résznél már 23x23 cm-es, mélyebb tepsit használtam. A sütés előtt a tepsit sütőpapírral letakartam, nehogy sütés közben a roládok túlságosan megbarnuljanak, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a tej felét feltesszük főni, a másik felében pedig csomómentesre keverjük a pudingport.Hozzáöntjük a tejhez s sűrű pudingot főzünk.
A vajat a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
A krémet rákenjük a sütemény tetejére, jó vastagon.
A tetejét csokiöntettel megkenjük, hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg megdermed és felszeleteljük.
A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajazott sütőformáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd 180 fokra. Amíg melegszik a tojásfehérjéket verd kemény habbá, ha egy csipet sót teszel hozzá, biztosan sikerül. A kókuszlisztet és a kókuszreszeléket kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű