Családireceptkönyv.hu

Fekete rózsaszelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tekercs hozzávalói:
2 dbtojás
40 gkristálycukor
40 grétesliszt
Sötét tészta:
2 dbtojás
60 gmargarin
60 gporcukor
10 gkakaó
20 gdarált dió
1/2 csomagsütőpor
30 grétesliszt
Krém:
1/2 csomagvaníliapuding
200 mtej
100 gporcukor
125 gvaj
150 glekvár
Öntet:
1 táblaétcsokoládé
2 ev. kanálolaj

Elkészítés:


Először a roládokat – tekercseket készítjük el. A hozzávalók előkészítése után a tojásokat a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 18 fokon 10 percig sütjük. Én 35x23 cm-es tepsit használtam.
A megsült tésztáról levesszük a sütőpapírt.
A rolád tésztáját tiszta sütőpapírra tesszük, majd jobbról és balról is felcsavarjuk, egészen a közepéig, és megvárjuk, míg kihűl.
A sötét tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a liszt, darált dió, sütőpor és kakaó keverékét.
A tojásfehérjéből egy csipet sóval együtt tojáshabot készítünk. Óvatosan beleforgatjuk a sötét tésztába.
A roládot, miután kihűlt, kicsavarjuk, lekvárral megkenjük, majd ismét mindkét oldalról felcsavarjuk. Hosszában kettévágjuk. A lekváros sávval lefelé rakjuk le a felületre, nehogy szétnyíljon vagy szétjöjjön.
A roládokat annyi részre vágjuk, hogy a képen látható módon (kb.annyi hely legyen közte,mint a tekercs) bele lehessen őket tenni a tepsibe. A roládok közé kerül a sötét tészta. Előfordulhat, hogy a sötét tészta jó sűrű, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie. Ennél a résznél már 23x23 cm-es, mélyebb tepsit használtam. A sütés előtt a tepsit sütőpapírral letakartam, nehogy sütés közben a roládok túlságosan megbarnuljanak, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a tej felét feltesszük főni, a másik felében pedig csomómentesre keverjük a pudingport.Hozzáöntjük a tejhez s sűrű pudingot főzünk.
A vajat a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
A krémet rákenjük a sütemény tetejére, jó vastagon.
A tetejét csokiöntettel megkenjük, hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg megdermed és felszeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejfölös csodasüti
Tejfölös csodasüti

A tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis keksz
Csokis keksz

Az étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, ma...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pite omlós tésztából
Túrós pite omlós tésztából

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós piskóta Katrin konyhájából
Túrós piskóta Katrin konyhájából

A piskóta elkészítése, megsütése A 6 db tojásból, 6 evőkanál lisztből és 6 evőkanál cukorból piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 perce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk