Családireceptkönyv.hu

Felvágott sonkaprés nélkül


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1kg csirke husi a robotgép késével aprítom ,majd tettem bele apróra vágott füstölt tarját ,erőspaprikát egy vékony csík petrezselyem zöld ,fokhagyma és kész . Aztán az egészet egy folpackra teszem és mint a fasírtot eligazítom rajta .A folpack két végét megtekerem szorosra ,mint a szaloncukrot ,és kész is .Fogom az egészet és egy formába helyezem olyan magas legyen mint a husi azt felengedem vízzel és160 fokra felmelegített sütőbe 45 percre .Kiveszem mikor kész és ennyi is . Megy a hűtőbe és este lehet enni . Ha kétfelé vesszük az egyik lehet paprikás-fokhagymás.

Elkészítés:


Magunk is készíthetünk otthon sonkát, sokkal egyszerűbben, mint gondolnánk. A házilag készült sonkában, azon túlmenően, hogy tudjuk, mit tartalmaz, az a legjobb, hogy ízlésünknek megfelelően használhatunk különféle zöldségeket és fűszereket.
Idény szerint készülhet paprikával, borsóval, sárgarépával, gombával, stb., ízesíthetjük petrezselyemzölddel, szemes vagy őrölt borssal, fokhagymával vagy mindezekkel vegyesen.

Hozzávalók 20 x 10 cm-es formához
Csirkemell sonka
70 dkg csirke- vagy pulykamell
10 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
2 dl tejszín
2 tojásfehérje
petrezselyemzöld
1 piros kaliforniai paprika
1 kávéskanál só
fél gerezd fokhagyma pépesítve
Megmossuk és felkockázzuk a csirkemellet, majd a tejszínnel és a tojásfehérjével aprítógépben pépesítjük.

Ha nincs aprítógépünk, nagyobb teljesítményű botmixert is használhatunk.

A húspépbe keverjük a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, és a fokhagymát.

Ízlés szerint más fűszereket és zöldségféléket is használhatunk.

Vékonyan kikenjük olajjal a formát, majd kibéleljük a gépsonkával.

Belesimítjuk a masszát, visszahajtjuk a gépsonka lelógó széleit, és befedjük olajjal vékonyan megkent alufóliával.

Nagyobb tepsibe helyezzük a formát, amit 2/3 részig megtöltünk vízzel. 170 fokos sütőben 1 órát pároljuk. A párolás végén a formát kiemeljük a tepsiből, valamilyen nehezéket ( pl. 1 kg bontatlan csomagolású liszt, cukor, stb. ) helyezünk a sonka tetejére, és így hűtjük ki.

Hidegen azonnal szeletelhető, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chilis, narancsos csirkecomb
Chilis, narancsos csirkecomb

A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chilipelyhet, e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell
Sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell

A húst szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, belereszeljük a sajtot és a fokhagymát. Az olajat felhevítjük, eközben a húst lisztbe forgatjuk, majd a masszáb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés karfiolos muffin
Csirkés karfiolos muffin

300 gramm sült csirkemellet 300 gramm főtt karfiolt leturmixoltam összekevertem egy tojás és egy kevés tejföl keverékével, muffin formába szedtem megszórtam reszelt zsírszegény tr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk