5-5 dkg aszalt citrom és narancskocka
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg aszalt szilva
15 dkg aszalt füge
2 evőkanál méz
4 tojás
2 evőkanál rum
Kb. 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
Fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál zsemlemorzsa
Pici só
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd hozzákeverjük az aszalt narancs- és citromkockákat is és meglocsoljuk őket a rummal.
Kb. fél órára félretesszük had szívják magukba az aszalt gyümölcsök a rumot.
A lisztet, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a zsemlemorzsával és a sóval összekeverjük.
A mézet picit felmelegítjük, hogy híg legyen, elkeverjük benne a felvert tojásokat és az aszalt gyümölcsöket is. Apránként a fűszerezett lisztet is beledolgozzuk. Az elkészült tésztát kivajazott őzgerinc formába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd öntsük hozzá az olajat. Adjuk hozzá a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet és kavarjuk össze. A tojásfehérjét verjük kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés menete: 1. A liszt, a só és a porcukor elmorzsolása a zsiradékkal 2. A többi tészta képző alapanyagot is hozzá adva a tészta dagasztása, majd a tészta pontos elfele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű