5-5 dkg aszalt citrom és narancskocka
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg aszalt szilva
15 dkg aszalt füge
2 evőkanál méz
4 tojás
2 evőkanál rum
Kb. 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
Fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál zsemlemorzsa
Pici só
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd hozzákeverjük az aszalt narancs- és citromkockákat is és meglocsoljuk őket a rummal.
Kb. fél órára félretesszük had szívják magukba az aszalt gyümölcsök a rumot.
A lisztet, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a zsemlemorzsával és a sóval összekeverjük.
A mézet picit felmelegítjük, hogy híg legyen, elkeverjük benne a felvert tojásokat és az aszalt gyümölcsöket is. Apránként a fűszerezett lisztet is beledolgozzuk. Az elkészült tésztát kivajazott őzgerinc formába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, majd egy 20 cm-es tortaformába készre sütjük. (Előmelegített sütőben 190 fokon 50-60 perc alatt) Tudom, hogy olyan finom, hogy az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a keserű kakaót, jól összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és annyi langyos tejet adunk a masszához, hogy vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű