120 g liszt,
2 db tojás,
80 g cukor,
90 g vaj,
1 evőkanál citromlé
Készítsük elő a hozzávalókat, keverjük össze robotgéppel az olvasztott, kihűtött vajat, a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és az 1 kanál citromlevet és kavarjuk össze. A Madeline formát kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, majd egy kanál segítségével tegyük bele a tésztát, igazítsuk el benne. Más kekszformában is megsüthetjük. 190 – 200 fokos sütőben 12 – 15 percig süssük. Mikor a kekszek kihűltek, vegyük ki a formából és porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
előkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet. kovász készítés: Az élesztőt csomómentesen elkeverjük kb 1 dl langyos tejben egy ki...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a Rama margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat külön-külön csomómentesre keverjük, majd megfőzzük 2,5-2,5 dl tejben. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt fele-fele arányban. A tojások fehérjéből kemény habot verün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű