Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes piskóta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


33x23-as tepsihez
♥ PISKÓTA:
1 és 1/3 csésze cukor
½ csésze vaj
2 tojás
2 csésze liszt
3 tk. sütőpor
½ tk. só
1 csésze tej
2 tk. vanília kivonat
♥ KARAMELL:
1 csésze barna cukor
½ tk. só
½ csésze vaj
½ csésze tej
1,5 csésze porcukor

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C-ra, béleljünk ki egy 33×23-as tepsit sütőpapírral/fújjunk be sütőspray-vel.
Kézi habverő segítségével keverjük krémes állagúra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük egyneművé.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Ennek a keveréknek a felét adjuk a cukros masszához, keverjük el, majd öntsük fel ½ csésze tejjel, keverjük el megint. Ezt ismételjük meg még egyszer. Végül dolgozzuk bele a vaníliát.
Süssük 25-30 percig – tűpróbáig – míg a tészta kezd elválni a tepsi falától.
Közben készítsük el a karamell réteget: keverjük össze a barna cukrot, a sót, a vajat és a tejet. Közepesen alacsony lángon kezdjük el melegíteni, folyamatos keverés mellett hagyjuk felforrni. 2 perc forrás után vegyük le a gázról, hagyjuk hűlni.

Karamellkrémes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar egyszerű süti
egyszerű süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gyors almás pite
Gyors almás pite

A tészta elkészítése legalább olyan egyszerű, mint a tölteléké. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Ha kezd összeállni, adjuk hozzá a cukrot és a toj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Gesztenyés-áfonyás pite
Gesztenyés-áfonyás pite

A tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és beledolgozz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
452. Almás-habos kocka
452. Almás-habos kocka

Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk