33x23-as tepsihez
♥ PISKÓTA:
1 és 1/3 csésze cukor
½ csésze vaj
2 tojás
2 csésze liszt
3 tk. sütőpor
½ tk. só
1 csésze tej
2 tk. vanília kivonat
♥ KARAMELL:
1 csésze barna cukor
½ tk. só
½ csésze vaj
½ csésze tej
1,5 csésze porcukor
Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C-ra, béleljünk ki egy 33×23-as tepsit sütőpapírral/fújjunk be sütőspray-vel.
Kézi habverő segítségével keverjük krémes állagúra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük egyneművé.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Ennek a keveréknek a felét adjuk a cukros masszához, keverjük el, majd öntsük fel ½ csésze tejjel, keverjük el megint. Ezt ismételjük meg még egyszer. Végül dolgozzuk bele a vaníliát.
Süssük 25-30 percig – tűpróbáig – míg a tészta kezd elválni a tepsi falától.
Közben készítsük el a karamell réteget: keverjük össze a barna cukrot, a sót, a vajat és a tejet. Közepesen alacsony lángon kezdjük el melegíteni, folyamatos keverés mellett hagyjuk felforrni. 2 perc forrás után vegyük le a gázról, hagyjuk hűlni.
A tejet, a habtejszínt, a kókuszt, a vaníliás és kristálycukrot sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az előzőleg vajon kissé megpirított darát. Ezt az egészet jó sűrűre összefőzzük, maj...
Elkészítési idő: 60 percA tejet meglangyosítjuk, megfelezzük, az egyik felébe morzsoljuk a friss élesztőt és 1 teáskanál cukorral elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk. Közben a szobahőmérsékletű liszte...
Elkészítési idő:Melegítsd be a sütőt 160C fokra. Készítsd elő a muffinsütőt a papírkosárkákkal. Tedd a száraz anyagokat egy mély tálba, keverd össze és csinálj a közepébe egy mélyedést. Ebbe ön...
Elkészítési idő: 20 + 40 perc