Nyolc tojás sárgáját kikeverünk 20 dkg vajjal és hozzáadunk 30 dkg lisztet és kb egy két kanál tejfölt. Jól összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb két órát. Közben nyolc tojás fehérjét 30 dkg kristálycukorral kemény habbá verem és hozzáadunk 30dkg darált diót. Ezután a tésztát négy fele vágom és mindig csak egy adagot veszek ki a hűtőből mivel melegen hamar olvad és lisztezni kell, de úgy a jó ha keveset lisztezem. Jó vékonyra nyújtom és kiszoktam golyózni kb 12db-ot készítek és egyenként nagyon vékonyra nyújtom és beleteszem a habos diót. Összehajtom a két végét pedig Összenyomom és sütöm éppen hogy halványan sütöm és porcukrozom. Egy adagból kb 50- 55db öt szoktam készíteni. Addig nyújtogatom hogy a diós hab elfogyjon.
A sütőt előmelegítem 180-190 °C-ra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket egy pici sóval felverem. A sárgáját először kikeverem a cukrokkal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós masszához a kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a rámával, a tejjel valamint a meggylével. A gesztenyés masszához a darált kekszbe belekeverjük a porcukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit darabokra tördeljük, lábasba tesszük, belekeverjük a diót, mogyorót és a likőrt. A tejszínt felforraljuk és a csokis dióra öntjük. Addig keverjük, míg a csoki felolvad,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a mézet, a jog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű