Nyolc tojás sárgáját kikeverünk 20 dkg vajjal és hozzáadunk 30 dkg lisztet és kb egy két kanál tejfölt. Jól összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb két órát. Közben nyolc tojás fehérjét 30 dkg kristálycukorral kemény habbá verem és hozzáadunk 30dkg darált diót. Ezután a tésztát négy fele vágom és mindig csak egy adagot veszek ki a hűtőből mivel melegen hamar olvad és lisztezni kell, de úgy a jó ha keveset lisztezem. Jó vékonyra nyújtom és kiszoktam golyózni kb 12db-ot készítek és egyenként nagyon vékonyra nyújtom és beleteszem a habos diót. Összehajtom a két végét pedig Összenyomom és sütöm éppen hogy halványan sütöm és porcukrozom. Egy adagból kb 50- 55db öt szoktam készíteni. Addig nyújtogatom hogy a diós hab elfogyjon.
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal a cukorral, a tejjel, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, majd egy darált keksszel jól meg hintett tepsibe nyomkodjuk. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást kikeverem a cukorral és az olajjal, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat is. 2. Egy kapcsos tortaformát kiolajoztam-liszteztem, majd leterítettem az aljára a felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszeállítjuk kifliként, sütjük, porcukorban hempergetjük. (Kis adag.)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű