Családireceptkönyv.hu

Hamburger-ek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-2 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 deka darált hamburgerhús marhából
2 hamburgerzsömle
1 kaliforniai paprika
1 kápia paprika
4-5 gerezd fokhagyma
csilipehely
1 fej jégsaláta
1 szem savanyú/kovászos uborka
4-5 szelet bacon
1 fej lilahagyma
10-15 dkg vörös cheddar

bors
olaj
vaj
ketchup
majonéz

Elkészítés:


Smashed - összenyomott - burger:
A húspogácsa vékonyra összenyomott,nagyon magas hőfokon van sütve,ezért nagyon finom pörzsanyag képződik.
Meg grillezzük a kápia és kaliforniai paprikát,az össze nyomott fokhagymát.Aprítógépbe öntjük,olíva,csili pehely,só bors -->turmix. Jobb mint a ketchup. félretesszük.
Egy nem teflonos serpenyőt hevítünk. Közben levágunk 2 folpack darabot,és a húsgolyót átgömbölygetjük,majd a 2 fólia közé rakjuk. Egy golyó 7-8 dkg. Majd egy lábas aljával jól szétnyomjuk.
A serpenyő akkor jó,ha füstölög. Óvatosan leveszem a húsról a felső fóliát,majd leveszem az alsót is,és a forró serpenyőbe -olaj nélkül! - rakom. Ha már jó,megfordítom,és a vége felé rádobok egy lapka sajtot. Sütök egy húspogácsát sajt nélkül is.Majd készítek még egyet.
Míg pihennek a húsok egy másik serpenyőben kis vajon megpirítom a kettévágott bucik vágott felét.
Összeállítás:
Paprika szósz, apróra vágott jégsaláta,dupla húspogácsa,lilahagyma karikák. A zsömle kalapjára egy kis paprika szósz,és összeborítjuk.

Juicy Lucy - Szaftos Lüszi

A húspogácsát ugyan úgy szétnyomjuk,ebből is 2 db kell egy hambihoz. De a kettő közé rengeteg reszelt sajtot teszünk,majd összenyomkodjuk jól a széleket,hogy ne tudjon kifolyni a sajt. Majd megsütjük.
Bacon szeleteket sütünk bele.
Serpenyőben a kettévágott zsömléket megpirítjuk, ketchup+majonéz szósszal megkenjük,jégsaláta,húspogácsa,ropogós bacon, kovászos uborka karikák és a teteje.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy kis avokádókrém, kéksajt, bacon, savanyított lilahagyma, harissa majonéz és a 100% marhahusi egy kis rukkolával ízorgiát művel a szánkban.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőkolbász
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Sütőkolbász

A húst nem egyformára daráljuk, hanem két méretre: egy finomabbra, ez lesz a töltőanyag, ami egyenletesebbe teszi a kolbász állagát, és durvábbra, ami pedig javítja a textúráját, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vörösboros lábszárpörkölt (Sóbors)
Vörösboros lábszárpörkölt (Sóbors)

A marhalábszárról eltávolítjuk a hártyákat, a túlzottan kemény inakat és a felesleges faggyút. Az így előkészített húst 5-6 centis darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy lábasban olaja...

Elkészítési idő: 40 perc+1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pitébe töltött marharagu
Pitébe töltött marharagu

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a felaprított marhahúst. Sütjük, amíg sötétbarna lesz. Akkor adjuk hozzá a sárgarépát, a hagymát, a paradicsompürét és a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Rakott gulyás a sütőből
Rakott gulyás a sütőből

60 dkg marhafelsált megmosunk, fölkockázzuk, és egy részüket kizsírozott tűzálló tálba tesszük. 1 kg burgonyát megtisztítunk, megmosunk, karikára vágunk, és a húsra egy sor burgony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk