Családireceptkönyv.hu

Házi kifli


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

+ 1-2 ek tej

Elkészítés:



Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.

A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Bagett
Bagett

Az egészet jól összedolgoztam ( robotgéppel 10 + 5 perc) Közben 20 percig pihentettem. 4 felé osztottam és úgy kelesztettem 30 percig. Atán megformáztam sütőpapírral választott...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymavajas bagett (fagyasztható)
Fokhagymavajas bagett (fagyasztható)

A kenyérhez való hozzávalókból kézzel, vagy géppel egy sima tésztát dagasztunk. Egy fóliával letakarva hagyjuk 45 percig kelni. Ezután kézzel hajtogatjuk: meghúzzuk a tésztát az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

1. Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve otthagyjuk. (Célszerű este elkészíteni). 2. 12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és borítékformában egymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Beatrix
Lenmaglisztes zsemle a mikróból
Lenmaglisztes zsemle a mikróból

A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáütjük a tojást és jó habosra felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lenmaglisztet és a sütőport. Alaposan elkeverjük és mikróba téve a legmagasabb fok...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk