30 dkg kenyér liszt
15 g élesztő
2 dl folyadék /savó,víz,tej/
2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma reszelve
a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,reszelt fokhagyma....
Dagasztani, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat... ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem... megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú formába tettem.. alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel., legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam.ment a sütőbe... 30 perc alatt megsült.. kivettem a zacskóból.. és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vízzel és vártam hogy kihűljön...
Langyos tejbe rakjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt 5 perc alatt felfuttatjuk. Egy edénybe belerakjuk a lisztet, sót, olajat és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt,keleszt 40 perc,félidőben átgyúrni /20 p/.Formázni,230 fok 45-50 perc sütés
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBögre- 2,5-3 dcl... 1,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt,1,5 bögre simaliszt, 1púpos kiskanálnyi só,1,5 kiskanálnyi szárított élesztő (Jednotás 1 tasak- már nem kanalazom), 1,5 b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű》Egy műanyag, vagy kerámia tálba beleteszem a lisztet, élesztőt és a sót. ( itt vigyázok, hogy ne érjenek egymáshoz) 》Beleöntöm a vizet is és egy fakanállal összekeverem, kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű