30 dkg kenyér liszt
15 g élesztő
2 dl folyadék /savó,víz,tej/
2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma reszelve
a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,reszelt fokhagyma....
Dagasztani, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat... ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem... megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú formába tettem.. alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel., legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam.ment a sütőbe... 30 perc alatt megsült.. kivettem a zacskóból.. és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vízzel és vártam hogy kihűljön...
A lisztet szitáljuk egy tálba. Egy másik tálba öntsük bele a tejet , a vizet, és az olajat. Szórjuk bele az élesztőt, a sót és a cukrot. Keverjük el. Öntsük hozzá a lisztet, kezü...
Elkészítési idő:♥ Tészta A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Dagasztógépbe öntjük az élesztős vizet, az olvasztott vajat, az írót, a lisztet és a...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk - ha lágy lenne a tészta, adjunk...
Elkészítési idő: 30 perc1. 1,5 dl langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt. 2. A liszttel, a tejföllel, a sóval, az olajjal és az élesztős vízzel tésztát dagasztunk. 3. Ha túl keménynek ér...
Elkészítési idő: