Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

203. Fokhagymás szendvics kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyér liszt
15 g élesztő
2 dl folyadék /savó,víz,tej/
2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma reszelve

Elkészítés:


a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,reszelt fokhagyma....
Dagasztani, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat... ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem... megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú formába tettem.. alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel., legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam.ment a sütőbe... 30 perc alatt megsült.. kivettem a zacskóból.. és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vízzel és vártam hogy kihűljön...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Terézia
KENYÉR EGYSZERŰEN
KENYÉR EGYSZERŰEN

langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk kb. 1 evőkanál lisztet, és hagyjuk felfutni. Közben kimérjük az 50 dkg lisztet, majd hozzáadjuk a sót és az olajat, és kics...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Low Carb Speck-Käse-Brötchen
Low Carb Speck-Käse-Brötchen

Alle Zutaten abwiegen, in eine Schüssel geben und gut vermischen. Mit den Händen zu 4 Brötchen formen und diese auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen. Bei 180 °C Umluf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán kenyér kelesztés nélkül
Mediterrán kenyér kelesztés nélkül

A lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá az olívabogyókat. Jöhet az olívaolaj, a bors és a tojás. Jól keverd össze, a végén pedig, ha fokoznád az élvezetet, rakd hozzá...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökmaglisztes tönköly kenyér
Tökmaglisztes tönköly kenyér

Az élesztőt elkeverjük a vízzel. Kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a magokat, a sikért, a fűszert és a sót. Hozzáöntjük az élesztős vizet és rugalmas tésztává dagasztjuk. Cipót form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk