menu

Családireceptkönyv.hu

Így készül a frankó lángos!-SK


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1kg liszt
1 kocka élesztő
2 csapott teáskanál só
egy kevés cukor
tejföl
sajt
fokhagyma
1 L olaj

Elkészítés:


Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángosokat ezzel a finom fokhagymás olajjal tudjuk bekenegetni. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!
Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz ozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.

1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://streetkitchen.hu/2014/09/04/hazi_langos_recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikoletta
Pizza
Pizza

Videón

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtos penne
Sajtos penne

A pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Sonkás tésztasaláta
Sonkás tésztasaláta

Elsőként tegyük fel sós vizet forrni. A penne tésztát kifőzzük benne. A gépsonkát csíkokra vágjuk össze, majd tálba tegyük bele. Öntsük rá a a tejszínt, darabolt piros paprikát, re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pita
Pita

1. A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki. 2. Ezután 12 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk