Családireceptkönyv.hu

Így készül a frankó lángos!-SK


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1kg liszt
1 kocka élesztő
2 csapott teáskanál só
egy kevés cukor
tejföl
sajt
fokhagyma
1 L olaj

Elkészítés:


Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángosokat ezzel a finom fokhagymás olajjal tudjuk bekenegetni. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!
Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz ozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.

1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
SZILVÁSGOMBÓC
SZILVÁSGOMBÓC

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűröm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Egy tálcára terítve hagyom kihűlni. Egy keverőtálban összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és a sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplilángos
Krumplilángos

A krumplit megfőzzük és krumplinyomót áttörjük. Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót és a hideg, áttört krumplit. Sima tésztát dagasztunk. 1 ó...

Elkészítési idő: 2 h kb
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krilla
Gnocchi,céklás HI
Gnocchi,céklás HI

Osszegyurni, kis kockakra vagdosni, forrasban levo vizben kifozni. Barmilyen korettel jo, en most cukkinipurevel ettem. ( korabban gombaporkolttel). En par percig foztem, miutan f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk