60 dkg csirkemellfilé
3 tojásfehérje
só
őrölt bors
5 ek étkezési keményítő
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
2 dl ketchup
0,5 dl balzsamecet
0,5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 mk friss reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma
só
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd egy serpenyőben a forró olajban kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló edénybe rakjuk. Köréje szórjuk a meg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA húst egészben egy sütőzacskóban bepácolom a fűszerekkel, és a negyedelt vöröshagymával, majd legalább pár órát állni hagyom. Érlelés után 160 fokos sütőben kb. 2 órát sütöm. Ha...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKevés olajon megdinszteljük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint) és nyomunk rá fokhagymát (ezt is ízlés szerint, nálunk sokat). Pici vizet öntünk rá, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat lesózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Addig egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat. Amikor elég meleg, hirtelen megsütjük a combok külsejét mindenhol. Ezu...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű