60 dkg csirkemellfilé
3 tojásfehérje
só
őrölt bors
5 ek étkezési keményítő
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
2 dl ketchup
0,5 dl balzsamecet
0,5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 mk friss reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma
só
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
A megtisztított, lecsöpögtetett húst lisztben megforgatom, sózom, borsozom. Serpenyőben kérget sütök rá, majd jénaiba teszem őket. Mellédarabolom a hagymát, felöntöm borral (lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 2 csirkemellet szeletekre vágunk, és a szeleteket vajon hirtelen megsütjük, majd a szeleteket kivajazott tűzálló tálba tesszük, reszelünk rá 10 dkg füstölt sajtot. 2. Egy ki...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk apróra a csirkehúst. 2. Keverjünk össze 3 evőkanál olajat az apróra vágott petrezselyemmel és a chili paprikával, majd kenjük meg vele a húst. 3. A paprikát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz