menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás - sonkás koszorú


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 dl tej
2 dl víz
0.5 evőkanál kristálycukor
4 dkg friss élesztő
4 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
2 teáskanál só
1 csokor medvehagyma levél
1 csokor újhagyma szárastól
25 dkg főtt füstöltsonka vagy csülökhús, esetleg csirkemellsonka
1 db piros húsos paprika
5 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt karaván sajt

Elkészítés:


Kéz alá készítünk mindent. A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 3 kanálnyi liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk. Közben a medvehagymát csíkokra, a paprikát apró kockára vágjuk. A tojást felverjük. Meglangyosítjuk a maradék lisztet, keverőtálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, a langyos vizet, 1,5 tojást, 3 evőkanál olívaolajat, és megsózzuk.

Összeállítjuk, majd sima felületre borítva rugalmassá gyúrjuk. 3 percenként 2x átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen gáztepsinél hosszabbra, kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk. Rászórjuk a medvehagymát, a paprikát, a húsfélét, és ráreszeljük a sajtot. Feltekerjük, a két végét koszorú formába illesztjük. Sütőpapírral bélelt nagy, kerek sütőtálba vagy tepsibe ügyeskedjük, 5 percig pihentetjük, majd megkenjük a maradék tojással. 180 fokra melegített sütőbe helyezzük, 40 perc alatt aranybarnára sütjük. 5 percig még a kissé kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk. Langymelegen szeleteljük, sok-sok zöldsalátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kelt tésztának mondjuk, ám nem kelesztjük, csak 3-3-percig pihentetjük, mégis könnyed, laza szerkezetű lesz. Sokféle tölteléket befogad. Mivel másnapra még friss marad - ha marad :), ezért ideális tízóraira, uzsonnára is kicsinek-nagynak egyaránt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anna Gazsi
puha pogi
puha pogi

A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyors sajtos rúd -krémsajtos
Gyors sajtos rúd -krémsajtos

A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Réteges túrós pogácsa recept
Réteges túrós pogácsa recept

Elkészítése: Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hajtogatott burgonyás pogácsa
Hajtogatott burgonyás pogácsa

Elkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk