Ha sikerül Meyer citromra bukkanniuk, érdemes a klasszikus angol citromkrémet, a lemon curd-öt kipróbálni: az eredetileg fanyar-savanykás citromkrémben nagyon jól érvényesül a Meyer citrom kicsit édeskés, fűszeres íze! Tölthetik puha piskótatekercsbe, de isteni lesz omlós tésztából készült pitében is!
A citromkrém mellett – vagy akár vele együtt – a Meyer citromos túróhabot is próbálják ki: nagyon könnyed, frissítő desszert, amivel ráadásul nincs is sok munka.
Meyer citromos túróhab pohárban
Hozzávalók 4 adaghoz:
350 g túró
120 g porcukor
2 Meyer citrom
2 lap zselatin
1 rúd vanília
2 dl habtejszín
1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A citromok levét kifacsarjuk, összekeverjük a porcukorral, és csípősre melegítjük: már gőzöljön, de még ne forrjon. Ebben feloldjuk a kicsavart zselatinlapokat.
2. A túrót egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzákaparjuk a vaníliarúd magjait. Ha kezeletlen Meyer citromokat sikerült vennünk, a héjukat is belereszelhetjük, mielőtt kifacsarnánk a levüket. A túróhoz öntjük a zselatinos-citromos részt, és botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
3. A tejszínt habbá verjük, majd két részletben, óvatosan a túrós részhez forgatjuk.
4. A túróhabot poharakba adagoljuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Rétegezhetjük is tetszőlegesen gyümölcsökkel, vagy akár Meyer citromból készült citromkrémmel.
A zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlásd a videón
Elkészítési idő: 10+18 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk és egyenként vékony téglalapot nyújtunk előmelegített sütőpapíros tepsiben, vagy a tepsi hátulján világos színűre sütjük a né...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz