menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Porhozzávalók: • 65 dkg liszt, • 1 cs. Kotányi mézes sütemény fűszerkeverék, •
másfél teáskanál szódabikarbóna Ezeket összekeverjük, majd belekeverünk még 15 dkg porcukrot,
1 citrom és egy narancs reszelt héját. (citrom és narancs elhagyható)

2 tojást habosra keverünk 35 dkg mézzel (akác a legjobb, de virágméz is megteszi),
majd hozzáadunk 4 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet.

A két edény tartalmát összekeverjük, jól összegyúrjuk, és zárható műanyag edényben
(vagy konyharuhával letakarva) reggelig a hűtőben pihentetjük. Másnap lisztes deszkára borítjuk,
újra átgyúrjuk, ha nagyon puha a tészta még adhatunk lisztet hozzá. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk
a kívánt formákat, majd sütés előtt a tepsiben egész tojással megkenjük. Csak néhány percig sütjük.

Elkészítés:


Írómáz receptje díszítéshez:

1 tojásfehérje, 18-25 dkg porcukor (a tojás méretétől függ), 8 csepp ecet

A tojásfehérjét géppel felverjük, amikor habos kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot
és simára keverjük. Végén belekeverjük az ecetet (ecet helyett a citromlé is jó)
Zacskóba szedjük (2-3 külön zacsiba), pici lyukat vágunk a csücskére és lehet díszíteni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tészta felpúposodását a hosszas gyúrással lehet elkerülni. Jól ki kell dolgozni. Sütés előtt csak tejjel, tejszínnel kenem le. A fedőmázat is zacskóval viszem fel (nagyobb lyuk kell rá), de előbb vastagabb vonallal kontúrozok, így nem folyik túl a mintán.

Mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas tekercs (leveles tésztából) Sóbors
Fahéjas tekercs (leveles tésztából) Sóbors

A leveles tésztát előző nap este olvasszuk ki a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy kis tálban keverjük össze a kétféle cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Golyó - Raffaello
Golyó - Raffaello

1. A hozzávalókat egymáshoz öntjük, majd jól összegyúrjuk. 2. Kis golyókat formálunk belőle. 3. Meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos portugál rolád liszt nélkül (Sóbors)
Narancsos portugál rolád liszt nélkül (Sóbors)

A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az egyik narancs reszelt héját, illetve mindkét narancs levét. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd a keményítőt és a s...

Elkészítési idő: 15+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Fánk
Fánk

Mindent egy keverőtálba teszünk és kb. 20 percig dagasztjuk. Mikor kész duplájára kelesztjük. Ezutàn kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a közepükbe mélyedést készítünk és kicsit kelesztjük...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk