menu

Családireceptkönyv.hu

Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,8 kg alma
30 dkg háztartási keksz (kb. 40 db)
35 dkg cukor
4 tasak vaníliás pudingpor
6,5 dl víz
15 dkg mazsola
1 teáskanál őrölt fahéj
pár csepp rumaroma
csipetnyi só

Elkészítés:


A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük.
A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk.
A pudingporokat feloldjuk a maradék 1,5 dl vízben, görcsmentesre keverjük és az almához öntjük.
Főzzük 2-3 percig, de folyamatosan kavargatjuk.
Amikor elkészült, hozzáadjuk a mazsolát, a csipetnyi sót és a fahéjt, majd összekeverjük.
Mély tálba rakunk egy sor kekszet, majd rákenünk egy bőséges adag almás krémet.
Így halmozzuk egymásra az alapanyagokat, amíg el nem fogynak.
A tetejét almás réteggel fedjük be. Miután elkészül pár órára hűtőbe tesszük és szeletelhetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Keksz helyett piskóta-tallérral is el lehet készíteni.

Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekváros-almás pite
Lekváros-almás pite

1. A tésztához valókat összemorzsoljuk, és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és annyi citromsavas vízzel öntjük le, hogy elle...

Elkészítési idő: kb 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
480. Csokoládés-meggyes alagút
480. Csokoládés-meggyes alagút

Piskótát megsütni.Felforralunk 3 dl tejszínt a csokoládéval és a vaníliáscukorral,12 órára hűtőbe tenni. Kihajtjuk a tekercset és 2 akkora lapra szabjuk,hogy az egyikkel kibélelh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bounty szelet
Bounty szelet

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
LABO NOIR
LABO NOIR

1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra 2. A tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és összegyúrjuk, addig míg nem kapunk egy lágy, nem ragacsos állagú tésztát. 3. A töltelék hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk