1,8 kg alma
30 dkg háztartási keksz (kb. 40 db)
35 dkg cukor
4 tasak vaníliás pudingpor
6,5 dl víz
15 dkg mazsola
1 teáskanál őrölt fahéj
pár csepp rumaroma
csipetnyi só
A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük.
A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk.
A pudingporokat feloldjuk a maradék 1,5 dl vízben, görcsmentesre keverjük és az almához öntjük.
Főzzük 2-3 percig, de folyamatosan kavargatjuk.
Amikor elkészült, hozzáadjuk a mazsolát, a csipetnyi sót és a fahéjt, majd összekeverjük.
Mély tálba rakunk egy sor kekszet, majd rákenünk egy bőséges adag almás krémet.
Így halmozzuk egymásra az alapanyagokat, amíg el nem fogynak.
A tetejét almás réteggel fedjük be. Miután elkészül pár órára hűtőbe tesszük és szeletelhetjük.
Keksz helyett piskóta-tallérral is el lehet készíteni.
1. 1 margarint összekeverünk 25 dkg porcukorral, 4 tojássárgájával, 1/2 csomag sütőporral. 2. Habosra keverjük, majd hozzáadunk 40 dkg lisztet, 13 evőkanál tejet, és a 4 tojás...
Elkészítési idő:A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a cukorral, margarinnal, vaníliáscukorral habosra keverjük. A tojások habbá felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet felváltva hozzákeverjük. A tész...
Elkészítési idő: 1 óra