1,8 kg alma
30 dkg háztartási keksz (kb. 40 db)
35 dkg cukor
4 tasak vaníliás pudingpor
6,5 dl víz
15 dkg mazsola
1 teáskanál őrölt fahéj
pár csepp rumaroma
csipetnyi só
A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük.
A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk.
A pudingporokat feloldjuk a maradék 1,5 dl vízben, görcsmentesre keverjük és az almához öntjük.
Főzzük 2-3 percig, de folyamatosan kavargatjuk.
Amikor elkészült, hozzáadjuk a mazsolát, a csipetnyi sót és a fahéjt, majd összekeverjük.
Mély tálba rakunk egy sor kekszet, majd rákenünk egy bőséges adag almás krémet.
Így halmozzuk egymásra az alapanyagokat, amíg el nem fogynak.
A tetejét almás réteggel fedjük be. Miután elkészül pár órára hűtőbe tesszük és szeletelhetjük.
Keksz helyett piskóta-tallérral is el lehet készíteni.
Az egész tojásokat az édesítővel verd magas fokozaton, míg habos nem lesz és elkezd kifehéredni, ez kb. 3-4 perc. A kókuszolajat és a csokit olvaszd fel, majd hűtsd vissza langyosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsolt margarinhoz adjuk a sütőport, a cukrot, a sót, tojást és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Elnyújtjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. Vékonya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször a cukrot kikeverjük a tojássárgájával, margarinnal, a lisztes sütőporral, tejföllel utoljára pedig a tojás fehérje felvert habját adjuk hozzá. Beleszórjuk a kimagozott megg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű