Tésztához:
1 kg krumpli
25 dkg liszt
1 db tojás
1 ek zsír
pici só
Töltelékhez:
cukor, fahéj, szilva
Tetejére:
zsemlemorzsa
olaj
A krumplit héjában megfőzzük, ha már nem túl forró, akkor megpucoljuk és áttörjük. Ha kihűlt, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, zsírral, sóval.
Alaposan összegyúrjuk, a végén egyenletesnek és egy kissé ruganyosnak kell lennie.
A szilvákat elfelezzük, kimagozzuk és a közepükre 1 kockacukrot + fahéjat teszünk.
A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd négyzetekre vágjuk. A közepükre rakjuk a szilvát, és gombócokat formázunk belőlük.
Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, amibe óvatosan beletesszük a gombócokat és kifőzzük.
Egy edénybe forró olajba teszünk zsemlemorzsát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük amíg közepesen barna nem lesz.
A kész gombócokat beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába, majd fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.
A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukrot,tojást,zsírt,tejfölt habosra keverem.Hozzáadom a liszttel elkevert sütőport.Összekeverem,közepes nagyságú,zsírozott,lisztezett tepsibe öntöm.A tetejét megszórom meggyel,va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól kikeverni, 1/2 órát állni hagyni, majd kisütni. Rétegezzük úgy hogy, 1 palacsinta, lekvár, 1 palacsinta, cukorral elkevert darált dió vagy mák.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal....
Elkészítési idő: 25 p Nehézség: Könnyű