4 tojás sárgáját kikeverek 15 dkg cukorral habosra,majd adok hozzá 12 dkg zsírt,16dkg lisztet,sütőport, 2 kanál kakaó port,majd annyi tejet hogy piskóta szerű állaga legyen. Ezt sütőbe tolom,és 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Sütés után ketté vágom, lekvárral kenem.A fehérjét gőz felett 12 kanál cukorral felverem.Csoki máz a teteje.
A hozzávalókat összedolgozzuk, és lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, csíkokra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük. Krém: 5 dkg margarin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMég a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül. Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval és 3 evőkanál cukorral. A langyos tejbe keverjük bele az élesztőt és a maradék cukrot, keverjük össze, lefedve 5-8 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű